29.05.2018 — 11:31

На Ізяславщині розпочалась робота пришкільних таборів із денним перебуванням

Важливою умовою високого рівня фізичного та психічного здоров’я людини, її  працездатності та активності є збереження та укріплення здоров’я підростаючого покоління. Одним із дієвих способів покращення стану здоров’я дітей та підлітків є їх оздоровлення та змістовний, корисний відпочинок, зокрема у канікулярний період.

В ході оздоровчої кампанії 2018  року на Ізяславщині діятиме дитячий  оздоровчий табір «Світанок» (с. Білогородка), туристсько-краєзнавий наметовий табір «Січ» (с. Велика Радогощ), чотирьох табори відпочинку із денним перебуванням на базі: Ізяславського НВК «ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 2, ліцей» ім. О. Кушнірука –спортивного профілю,  Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 ім. О. Онищука, гімназія» – англійський мовний табір із залученням волонтера із Великобританії Джосефа Вільямса,   Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – культурно-масового спрямування, Поліської ЗОШ І-ІІ ст. – спортивно-туристського спрямування.

Станом на сьогоднішній день у банку даних зареєстровано 908 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, з особливими потребами – 75, 32 дитини з сімей, що постраждали від Чорнобильської катастрофи, 30дітей позбавлених батьківського піклування і дітей-сиріт, 719 дітей перебувають на диспансерному обліку, 2 безпритульні та бездоглядні дитини, 346 талановитих та обдарованих дітей, 773 дитини працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, 35 дітей внутрішньо переміщених осіб, 224 дитини учасників АТО та 1 дитина загиблого у районі проведення АТО. В загальному в банку даних нараховується 3145 дітей пільговиків.

Оскільки левова частка дітей міських навчальних закладів (понад 90%) під час літнього оздоровлення та відпочинку перебувають у відпочинкових закладах з денним перебуванням (пришкільних таборах),   основним   завданням відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  є створення належних умов перебування, харчування, медичного обслуговування та їх виховання, дотримання санітарно-гігієнічних норм відповідно до державних соціальних стандартів відпочинку.

Особливу увагу буде  звернуто на організацію та забезпечення змістовного дозвілля, проведення культурно-масових та культурно-спортивних заходів, безпечне перебування дітей в закладах відпочинку та організацію безпечного перевезення дітей під час екскурсій.

При проведенні цьогорічної оздоровчої кампанії будуть використані всі можливості для змістовного,  якісного оздоровлення та відпочинку школярів району.

Беззаперечно, літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей. Наскільки цей відпочинок стане для них активним, пізнавальним, пам’ятним багато в чому залежить від дорослих – організаторів програм відпочинку, які чимало зусиль прикладають, щоб діти були щасливими. Отже, старт літу даний. Попереду у дітей ще багато дивовижних подорожей, веселих стартів, занять за інтересами, ігор. Двері таборів відкриті для вихованців.

 

За матеріалами відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністрації