30.05.2018 — 15:10

Вихованці ізяславського «Барвограю» взяли участь у фестивалі “ANTALYA YOUTH FESTIVAL” в Туреччині

Нещодавно вихованці зразкового ансамблю народного танцю «Барвограй» (керівник Зоряна Кузема) Ізяславської дитячої школи мистецтв взяли участь у Міжнародному танцювально-музичному фестивалі “ANTALYA YOUTH FESTIVAL”, що відбувся у місті Сіде провінції Анталія в Туреччині.

Учасниками фестивалю стали фольклорні, хореографічні, хорові колективи, оркестри, мажоретні групи, творчі колективи з Індії, Південної Кореї, Кіпру, Грузії, Туреччини, Болгарії, Словенії, України.   Вік учасників колективів був від 13 до 26 років.

Мета організаторів фестивалю –  надати представникам різних країн можливість представити свою культуру та традиції, дати можливість познайомитись із новими людьми, знайти нових друзів. Ідея заходу – зблизити музику та людей, зробити святкове дійство та вулицях та площах.

Кожен колектив представляв щонайменше по 2  номери.  Концертні виступи проводились у вечірній час, що учасники фестивалю змогли спланували свій час для ознайомлення з містом, відпочинку на пляжах, екскурсії Середземним морем.

Колективи представляли фольклорні та сучасні танці, музичні та циркові номери, танцювальні театри і художню гімнастику, хорові виступи,  групи традиційних вуличних ігор, тощо.

Всі колективи – учасник фестивалю були нагороджені організаторами дипломами та пам’ятники кубками.

Своїми запальними виступами, учасники фестивалю відправили послання дружби, миру та любові у всьому світі із цього міста – перлини Середземномор’я.

За матеріалами Ізяславської дитячої школи мистецтв