01.06.2018 — 10:39

Держпраця: обговорення проблем охорони праці в АПК та СКС триває

31 травня 2018 року продовжив свою роботу Всеукраїнський семінар «Про підвищення ефективності здійснення заходів державного нагляду на підприємствах агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери».

У ході другого дня семінару керівники структурних підрозділів територіальних органів Держпраці поділилися своїми напрацюваннями стосовно здійснення заходів державного нагляду. Зокрема, йшлося про особливості здійснення заходів державного нагляду на об’єктах з масовим перебуванням людей, у закладах охорони здоров’я під час проведення медичної реформи, про деякі питання забезпечення виконання вимог охорони праці на підприємствах зі зберігання та переробки зерна, про специфіку проведення превентивних заходів у лісовій галузі. Окремо було дано аналіз спеціальних розслідувань нещасних випадків пов’язаних з дорожньо-транспортними пригодами.

Досвідом з впровадження ефективних практик системи управління охороною праці поділився представник ТОВ Агропромхолдінг «Астарта-Київ». Зазначивши, що на підприємстві ставиться акцент саме на тренування працівників підприємств Компанії під час практичного навчання з безпечного виконання робіт та на оперативний контроль за станом охорони праці на робочих місцях.

На завершення робочого дня учасники семінару мали змогу поставити запитання менеджеру проекту ЄС-МОП в Україні «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» Антоніу Сантуш стосовно досвіду Інспекції праці з безпеки та гігієни праці у країнах Європейського Союзу.