01.06.2018 — 12:10

Всесвітній біг заради гармонії

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

В Україні естафета стартувала 30 травня на межі з Молдовою і фінішуватиме 3 червня на межі з Словаччиною. Планується подолати понад 600 км теренами Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Івано – Франківської, Львівської і Закарпатської областей України.

30 – 31 травня міжнародна факельна естафета «Всесвітній біг заради гармонії»проходила територією Кам’янець – Подільського району, у якій взяли участь представники не тільки з України, а й з Австрії, Болгарії, Сербії, Чехії. Урочиста зустріч учасників естафети відбулась на межі Чернівецької та Хмельницької областей у с. Жванець.

Факелоносцем на першому етапі Хмельниччини був Віктор Дорож, а територією району факел пронесли вчителі, кращі учні Жванецької, Колибаївської ОТГ, Довжоцької, Орининських сільських рад.

31 травня о  10:45 відбулась передача естафети у с.Оринин Чемеровецькому району та передача естафети Тернопільський області.

Ще з 1987 року всесвітній біг миру заради гармонії проводиться у понад 155 країнах світу. Учасником естафети може стати кожен- вік і фізична підготовка не мають значення. Патріотичною метою естафети є прагнення сприяти дружбі і взаєморозумінню між народами. Будь – хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети, чи просто потримати його з думкою про мир, гармонію і взаєморозуміння у світі.

Також Всесвітній біг миру заради гармонії пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом.

На  передодні, 27 лютого бігуни європейської команди стартували в Софії, що в Болгарії. Європейська частина естафети, що проходить і Україною буде охоплювати 42 країни Європи з загальною довжиною маршруту в 24 000 км та фінішуватиме 8 жовтня в Лісабоні, що в Португалії.