01.06.2018 — 17:06

В.Лозовий: щасливі діти – щаслива країна

Сім’я – це основа буття нашої держави, а діти – найкраще у нашому житті. Вони є найголовнішим скарбом і надією нації на подальші зміни та розвиток суспільства. Кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство, на життя, наповнене любов’ю та сімейним теплом.

 

Тому, не випадково, саме сьогодні, 1 червня, у День захисту дітей відбулось відкриття дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) в с. Ходаківці.

На свято до родини Юлії Черенкової, яка виховує 5 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та планує обігріти своїм теплом ще 2 дітей завітали голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, народний депутат України Андрій Шинькович, голова Хмельницької райдержадміністрації Леся Коменда, Лісовогринівецький сільський голова Віталій Гралюк та інші гості.

Як зазначив Вадим Лозовий, цей будинок придбаний за державні кошти, на що витрачено 1,5 млн.грн.”На 2018 рік для Хмельниччини на ці цілі передбачено 14,8 мільйона гривень”, – сказав очільник області.

Державна політика у сфері захисту прав дитини завжди спрямована на створення умов для повноцінного та всебічного розвитку дітей, для їх благополучного проживання у колі здорової сім’ї. Активно зростає фінансування з державного бюджету на розвиток сімейних форм виховання.

Наразі Президент України Петро Порошенко та Уряд збільшують підтримку родини, запроваджують нові проекти для матеріального зміцнення сім’ї. Це можливість отримати додаткові надходження до бюджетів громад та  спрямувати їх на розвиток дитячої інфраструктури, це «Муніципальна няня» та «Пакунок малюка»  тощо.

А особливо потрібна підтримка та турбота про родини, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

«Саме щастя дітей для нас, українців, є тим центром навколо якого будується все життя. Ми, дорослі, усвідомлюємо всю відповідальність за майбутнє нашого підростаючого покоління», – зазначив Вадим Миколайович.

Очільник області звернувся до дітей з побажанням здоров’я, добра, радості, здійснення найсміливіших мрій, досягнення успіхів як у навчанні, так і в повсякденному житті на радість усім. А родині побажав наснаги, терпіння, та подякував за  гідну громадянську позицію та прекрасне серце.

У такий нелегкий час виховувати стільки діток – справжній героїзм. В дружній родині зараз проживають Сербінській Ілля, Кругліцька Марина, Стецюк Вероніка, Сопілко Андрій  та Сопілко Олександра.

Усі гості, які завітали на урочисте відкриття будинку сімейного типу, розділили ці хвилини щастя з родиною Черененкових привітали їх з цією подією та вручили цінні подарунки.