11.04.2016 — 16:35

Проведено засідання з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

IMG_116511 квітня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.
У засіданні взяли участь заступник директора Департаменту охорони здоров’я Тетяна Косовська, головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Сергій Василенко, головний лікар обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом Олександр Касяндрук, представники служб, відомств, організацій, які опікуються проблемами ВІЛ/СНІДу та туберкульозу.
Під час засідання розглянуті питання про стан впровадження програми замісної підтримувальної терапії у лікувально-профілактичних закладах, про хід виконання рішення обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу “Про стан організації контролю за туберкульозом серед тимчасово переміщених осіб у Хмельницькій області”, а також про децентралізацію послуг з надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД.
Володимир Кальніченко зазначив, що існуючі тенденції до зростання показників поширеності туберкульозу і ВІЛ-інфекції та показники смертності від захворювань, зумовлених туберкульозом і СНІДом залишаються надзвичайно загрозливими проблемами області та України. Саме тому порушені питання є одними з найважливіших напрямків роботи у галузі охорони здоров’я області.

“Ефективна протидія цим епідеміям вимагає не лише зусиль державного сектору, а й залучення громадських, міжнародних, донорських, релігійних організацій, приватного сектору, спільнот людей, які живуть з ВІЛ і туберкульозом або постраждали від них, ” – наголосив Володимир Ілліч.
За результатами засідання прийнято рішення та затверджено план роботи обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016 рік.