04.06.2018 — 09:21

Хмельницькі натуралісти святкували Міжнародний день захисту дітей

Щорічно в перший день літа в Хмельницькому ОЕНЦУМ юннатами, педагогами і батьками святкується Міжнародний день захисту дітей – свято, яке є символом дитячої щирої радості та надії на краще майбутнє. Тому вже доброю традицією для педагогічного юннатівського колективу закладу стало влаштування для юннатів і місцевих школярів справжнього свята дитинства, гарного настрою, дитячих посмішок та заразливого сміху.

Для юних природолюбів було організовано й проведено пізнавальну екскурсію екологічною стежкою, УНДЗД і навчальними кабінетами ХОЕНЦУМ, екологічну вікторину «Флора  та фауна Хмельниччини», конкурси на кращого знавця лікарських рослин, краще декламування віршів на природоохоронну і національно-патріотичну тематику, конкурс дитячих малюнків на асфальті «Моє щасливе дитинство».

В цей день, юні охоронці природи мали можливість стати учасниками захоплюючої екологічної гри-змагання «Знавці природи», під час якої вони поділились на команди та активно демонстрували свої набуті знання з природознавства, екології, біології, валеології, наполегливо намагаючись привести свою команду до перемоги. Гра-змагання включала психологічну вправу «Наш настрій», «Правила юних друзів природи», фізкультхвилинку «На арені цирку», складання екосистеми, розв’язування екологічних задач, конкурси «Світ живої природи», «Впізнай з якого дерева листок», «Поетичний калейдоскоп», «Так – ні», «З природою дружи» та ін.

Дітвора з величезним задоволенням жваво спілкувалася між собою, юні знавці природи обговорювали, дискутували, відповідали на запитання, згадували раніше набуті знання, запам’ятовували щось нове, змагалися, здобуваючи почесне звання «Кращий знавець природи».

Також в ході заходу було проведено виставку дитячих творчих малюнків, фоторобіт і різноманітних поробок з природних матеріалів, у яких відображено дитячий погляд на проблеми довкілля та природу свого регіону.

Під час екологічного відеолекторію для учасників святкувань Дня захисту дітей був організований перегляд цікавих і пізнавальних відеофільмів на природознавчу та природоохоронну тематику.

За проявлені екологічні знання, кмітливість і допитливість, найбільш активні учасники заходів нагороджені цінними подарунками.

На завершення цього цікавого та насиченого Дня, педагоги Хмельницького ОЕНЦУМ,  вітаючи юних природолюбів з Міжнародним днем захисту дітей, побажали їм радісного й безхмарного дитинства, добра, мирного неба, теплого сонця і здійснення усіх їх дитячих мрій.

Всі учасники дійства отримали масу незабутніх вражень, позитивних  емоцій, щасливих посмішок, дитячих надій і віру у прекрасне й мирне майбутнє. А радісні, веселі, усміхнені дитячі обличчя – найкраще цьому підтвердження та результат педагогічної праці!