06.06.2018 — 10:49

Золото командних чемпіонатів України – у хмельничанок

Кропивницький вдруге у цьому році прийняв офіційні всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе. Цього разу це були командні чемпіонати у індивідуальній гонці на час, груповій гонці та гонці критеріум. З усієї України з’їхалось дві з половиною сотні  юнаків та дівчат 2002-2003, 2004-2005 р.н., в тому числі 27 спортсменів з Хмельницької області.

У перший день літа визначили найшвидших у індивідуальній гонці на час на дистанції 10 км. Команда хмельницьких юнаків посіла у цій дисципліні сьоме місце. Краще виглядала серед однолітків збірна команда дівчат. Юлія Калинюк та Дарина Нагуляк показали другий та третій час, відповідно. Проте, цього виявилось не достатньо, наша третя залікова гонщиця була лише дев’ятою. Тому, Юлія і Дарина, а також Анастасія Плоцідим, Олександра Чорна, Катерина Кравцова завоювали срібні медалі чемпіонату, що також добре, враховуючи високу конкуренцію у змаганнях.

Команда наших молодших юнаків посіла трохи нижчі індивідуальні місця (6 місце – Олександр Кришталь, 7  – Давид Звірановський, 12  – Владислав Толошин), втім, за сумою вони поступились лише збірній Дніпропетровської області і здобули також срібні нагороди у цьому виді. Окрім перерахованих вище, медалі отримали Дмитро Асонов, Богдан Бражник та Данііл Савчук.

На відмінно впоралась з задачею команда молодших дівчат у складі Сафронюк Наталії, Ганжук Кристини, Калинюк Марини та Шпичко Зоряни – стали чемпіонками України. Інша команда з Хмельницької області у складі Черватюк Катерини, Кондрут Віолетти, Ситник Діани та Серветник Іванни також завоювали медалі – бронзові. Другою стала збірна команда спортсменок з Харкова, Кропивницького та Вінниці.

На об’їзному шосе Кропивницького організатори провели чемпіонат у індивідуальній груповій гонці. Юнаки за сумою посіли восьме місце. Всі п’ятеро наших старших дівчат закінчили гонку у основній групі, що складалась з 23-х спортсменок. Анастасія Плоцідим фінішувала другою, третю позицію посіла Юлія Калинюк. Команда ж цього разу піднялась на найвищий щабель п’єдесталу, Анастасія, Юлія, Дарина Нагуляк, Катерина Кравцова та Олександра Чорна здобули золоті медалі.

У груповій гонці, молодші юнаки: О.Кришталь, Д.Звірановський, Д.Асонов, Б.Бражник, В.Толошин, Д.Савчук – у найчисельнішій категорії (87 учасників) знову спромоглися завоювати срібні нагороди. Як і у попередній день, перемогу здобула збірна команда Дніпропетровської області. Серед молодших дівчат третьою на фініші була Кристина Ганжук. Марина Калинюк – шостою, Зоряна Шпичко – сьомою, Наталія Сафронюк – десятою. Разом дівчата завоювали ще один набір золотих медалей командного чемпіонату України. Друга команда з Хмельницького також непогано закінчила групову гонку, дівчата стали четвертими.

В неділю виявляли найсильніші команди у гонці критеріум. П’ятою стала збірна команда області серед юнаків. З великим відривом від третього місця, срібні медалі серед дівчат завоювали Плоцідим Анастасія, Нагуляк Дарина, Калинюк Юлія, Олександра Чорна та Кравцова Катерина. Перемогу, як і у індивідуальній гонці, здобула команда зі змішаним складом. Фактично збірна Київської області, проте, підсилена Ксенією Свінцицькою з Житомира, яка і ставала однією з трьох залікових гонщиць команди у всіх трьох видах.

Наші юнаки 2004-2005 рр.н. у критеріумі посіли п’яте місце. Потіснили їх з призових місць хлопці з тієї ж Дніпропетровської області, а також, Харківської, Кіровоградської та Донецької. На цей вид гонок до четвірки наших молодих переможниць у попередні дні приєдналась Катерина Черватюк з другою команди Хмельницької області. Проте, цього разу з найвищої сходинки їх потіснила збірна команда спортсменок з Харкова, Вінниці та Кропивницького. Наші дівчата – срібні призерки. Ще одна хмельницька команда, вже без К.Черватюк, посіла шосте місце.

Вітаємо спортсменів з високим результатом!