06.06.2018 — 16:24

В облдержадміністрації відбувся регіональний захід в рамках проведення Українського індустріального тижня

Сьогодні, 06 червня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбувся Хмельницький регіональний захід в рамках проведення Українського індустріального тижня, який проходить в Україні за підтримки Мінекономрозвитку, громадських та професійних об’єднань з 04 по 08 червня.

Український індустріальний тиждень включає в себе серію регіональних заходів, які будуть реалізовані при підтримці Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ за моделлю Європейського індустріального дня (EU Industry Day).

Цей Проект дозволить українським компаніям у регіонах продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, вибудувати діалог із державними структурами та окреслити можливості співпраці з європейськими партнерами. Органи державної влади, в свою чергу, матимуть можливість отримати якісний зворотній зв’язок з метою ефективного формування та реалізації промислової політики як у своєму регіоні, так і в країні в цілому.

Організацію та проведення Хмельницького регіонального заходу ініційовано обласною державною адміністрацією у тісній співпраці з Об’єднанням організації роботодавців Хмельницької області та Союзом промисловців і підприємців Хмельницької області, виконавчим комітетом Хмельницької та Славутської міських рад, Хмельницькою торгово-промисловою палатою та Хмельницьким національним університетом.

До діалогу запрошено керівників потужних підприємств, а саме: ПАТ «Укрелектроапарат», Кам’янець-Подільський ПАТ «Гіпсовик», ТОВ «Красилівагромаш», ТОВ «Модуль-Україна», ТОВ «Тін Імпекс», ПАТ ХЗКПУ «Пригма-Прес» та ПрАТ «Деражнянський молочний завод».

Під час проведення заходу вдалося виокремити низку основних проблем, що перешкоджають діяльності промислових підприємств та їх подальшому розвитку, а також піднято проблематику створення та функціонування індустріальних парків «Хмельницький» і «Славута» в області.

Усі конкретні пропозиції щодо можливих шляхів подолання нагальних проблем промислового сектору економіки регіону, які отримали активну підтримку учасників заходу, будуть надіслані Мінекономрозвитку задля внесення їх до проекту Стратегії розвитку промисловості та відповідного Плану заходів до Стратегії.