08.06.2018 — 14:10

В облдержадміністрації проведено семінар щодо роз’яснення аспектів Закону України «Про запобігання корупції»

З метою роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів та роз’яснення аспектів Закону України «Про запобігання корупції», сьогодні, 8 червня, за участю керівника апарату обласної державної адміністрації Юрія Бирки проведено семінар-тренінг.

Розпочинаючи семінар Юрій Ігорович привітав присутніх та побажав плідної праці задля отримання максимально корисної інформації, яка буде використана в подальшій роботі.

У ході заходу представники Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації детально розкрили  тему:  «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».

Слухачі мали змогу отримати роз’яснення базових, практичних інструментів для підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень.

Адже неналежне врегулювання конфліктів між приватними інтересами та державними обов’язками службових осіб, так само як і порушення встановлених чинним антикорупційним законодавством заборон та обмежень, стає джерелом корупції.

Тому, Закон України “Про запобігання корупції” визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень.