08.06.2018 — 15:37

З початку року 141 особа пройшла професійне навчання для потреб легкої промисловості

Хмельниччина є одним з потужних осередків легкої промисловості України. В області зосереджено більше 400 підприємств, що виготовляють різні види текстильного і трикотажного одягу, взуття, домашній текстиль, інші товари.

Протягом  січня – травня  2018 року за направленням Хмельницької обласної служби зайнятості для потреб легкої промисловості проходили професійне навчання  141  особа. Навчання здійснювалось на замовлення 51 роботодавця за професіями: швачка, кравець, розкрійник, закрійник, вишивальник, модельєр-конструктор, дизайнер одягу, конструктор одягу, оператор швацького устаткування, в’язальник трикотажних виробів та полотна.

Головною метою професійного навчання є максимально швидка підготовка фахівців з високим рівнем професійної кваліфікації, зорієнтованих на конкретні робочі місця. Наприклад, у минулому місяці, Кам’янець-Подільським міським центром зайнятості на замовлення ФОП Мазін О.О. та Ківіцька Л.М. було організовано підвищення кваліфікації 14 безробітних на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за напрямом: «Сучасні технології оздоблення одягу вишивкою». Для потреб ТОВ “Полларді фешн груп», КП Староушицької фабрики «Восход», ТОВ “Т-СТИЛЬ”, ПАТ «Горинь», ПП “ВІКА-МОДА”, ПП «Францішик», ПМП «Віскарія», ПМП «Сіріус», ПП «Діва-плюс» та інших за сприяння служби зайнятості підвищили кваліфікацію шляхом стажування 81 особа за професією – швачка.

При організації професійного навчання безробітних використовується база професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області, а також сучасна навчально-матеріальна база центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

До відома: у базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості станом на 01 червня 2018 року є 123 вакансії швачки.