12.04.2016 — 16:30

Навчання для юристів ОТГ

image(2)В період з 11 по 15 квітня на базі Хмельницького Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій проходить навчання юристів об’єднаних територіальних громад.

Як завжди укладачі програми навчання комплексно та якісно підійшли до її інформативної наповненості. Коло доповідачів охоплює велику кількість професіоналів з різних напрямків. Серед них представники Хмельницького офісу реформ, викладачі Хмельницького університету управління і права, представники структурних підрозділів  облдержадміністрації,  Головного територіального управління юстиції в області, Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області, управління Державної міграційної служби України у Хмельницькій області, прокуратури Хмельницької області, Хмельницького місцевого центру надання безоплатної правової допомоги, юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради.

11 квітня навчання юристів розпочалося із тематичної зустрічі з експертами Хмельницького офісу реформ на тему: «Особливості функціонування ОТГ з урахуванням змін до чинного законодавства».

Під час доповіді велась активна дискусія навколо питань, що виникають у юристів ОТГ на сьогодні. Учасники під час навчання мали можливість ділились власним досвідом, ставили запитання до експертів та вносили пропозиції щодо вдосконалення деяких законопроектів. Перелік питань, що виносились на загал, були досить різнобічними: від уточнень по отриманню субвенцій до питань по перейменуванню вулиць, від пропозицій по законопроекту «Про префекта» до питань про присвоєнь рангу в.о. старост та питань передачі комунальних підприємств ОТГ до питань освіти.

Безперервний діалог та співпраця з громадами сприяє ефективному впровадженню реформи на місцях.

За матеріалами офісу реформ в Хмельницькій області