12.06.2018 — 10:50

Орієнтуємо учнівську молодь на свідомий вибір професій

Хмельницькою обласною службою зайнятості здійснюється системна робота з орієнтації молоді на свідомий вибір професій, актуальних на ринку праці, підвищення мотивації до праці та престижу робітничих професій.

Велика увага приділяється роботі з шкільною молоддю, яка  проводиться на підставі затверджених та погоджених з управліннями (відділами) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів) планів спільних дій щодо проведення профорієнтаційної роботи.

Всього протягом січня-травня 2018 року проведено понад 600 різноманітних профорієнтаційних заходів, в них взяли участь близько 20 тис. осіб, що навчаються у навчальних закладах різних типів.

Під час таких заходів спеціалісти служби зайнятості інформують про особливості працевлаштування молоді на ринку праці, попит та пропозицію робочої сили, значення правильного вибору професії в житті людини. Школярі дізнаються про можливість побудови професійної кар’єри, онлайн-сервіси для самостійного проходження профорієнтаційного тестування. Всім бажаючим під час групових або індивідуальних консультацій фахівці служби зайнятості допомагають у визначенні  професійної спрямованості, сфери трудової діяльності, особистісних психофізіологічних якостей, наявності підприємницького потенціалу тощо.

Окрім групових, традиційними стали проведення широкомасштабних інформаційно-просвітницьких заходів та проектів. Так, у 2018 році реалізується проект «Від мрії до дії».

В червні 2018 року представники обласної служби зайнятості візьмуть активну участь у Всеукраїнському соціальному проекті «Місто професій». Протягом червня-серпня 2018 року заплановані заходи в пришкільних та літніх оздоровчих таборах.

З метою підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з населенням, в тому числі з молоддю, удосконалення змісту, форм та методів її проведення, покращення інформаційно-методичного забезпечення, вивчення, узагальнення та поширення кращого досвіду, створення банку матеріалів методичного та рекомендаційного характеру для роботи з різними категоріями та соціальними групами населення при Хмельницькому обласному центрі зайнятості продовжує роботу методична рада з питань профорієнтації.

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації ОЦЗ