12.06.2018 — 12:55

До уваги суб’єктів господарювання та власників місць видалення відходів!

Реєстрові карти об’єктів утворення відходів та об’єктів оброблення та утилізації відходів складаються власниками об’єктів утворення відходів та власниками об’єктів оброблення та утилізації відходів відповідно до Форми реєстрової карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів та Інструкції щодо її складання (із змінами, внесеними наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 25.01.2016 р, № 25), яка затверджена наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 17.02.1999 р. № 41.

Власники об’єктів утворення відходів та власники об’єктів оброблення та утилізації відходів подають електронні версії реєстрових карт при їх затвердженні. Електронні версії відходів реєстрових карт об’єктів утворення відходів та об’єктів оброблення та утилізації відходів додаються.

Місця видалення відходів – спеціально відведені місця  чи об’єкти (полігони, комплекси, котловани, споруди, ділянки надр тощо). До місць видалення відходів прирівнюються місця довгострокового (понад 2 роки) зберігання відходів. На кожне місце видалення відходів складається спеціальний паспорт, у якому зазначається найменування і код відходів, їх кількісний та якісний склад, походження, а також технічні характеристики і відомості про методи контролю та безпечної експлуатації.

Спеціальний паспорт місць видалення відходів складається власником місць видалення відходів відповідно до Інструкції про зміст і складання  паспорта місць видалення відходів (із змінами, внесеними наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 25.01.2016 р, № 25), яка затверджена наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 14.01.1999 р. № 12.

Також власники місць видалення відходів подають електронні версії паспортів при їх затвердженні. Електронні версії паспортів місць видалення відходів додаються.

Електронна версія реєстрової карти ООУВ

Електронна версія реєстрової карти ОУВ

Зразок електронної версії МВВ

За матеріалами Департаменту АПР, екології та природних ресурсів