12.04.2016 — 17:10

Вшанували світлу пам’ять визначного українського хлібороба

P104069712 квітня, жителі с. Лісоводи Городоцького району, представники громадськості, рідні і близькі прийшли до погруддя Григорія Івановича Ткачука, щоб вшанувати світлу пам’ять цього уславленого українського хлібороба, якому б сьогодні виповнилось 98 років.

Своїм вмінням організовувати колективи, вести за собою людей, він в буквальному розумінні випереджав час, тому ще за життя став легендарною особистістю, до якої, як до талановитого організатора сільськогосподарського виробництва, депутата Верховної Ради СРСР за допомогою і порадою їхали звідусіль.

Цьогоріч віддати данину шани Григорію Івановичу приїхали представники влади: перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, голова обласної ради Михайло Загородний, голова Городоцької районної державної адміністрації Віталій Кропивницький, голова Городоцької районної ради Ольга Зелінська. Вони поклали квіти до меморіальної дошки на приміщенні сільської ради та до погруддя Григорія Ткачука, поспілкувались з рідними, близькими, лісоводчанами, яким довелося жити і працювати з цією мудрою людиною.

Господарство, яким керував Григорій Іванович Ткачук славилося своїми здобутками далеко за межами Хмельниччини. Лісоводи стали для хліборобів своєрідною академією передового досвіду. За досвідом до Григорія Івановича приїжджали з усієї нашої держави. Свої здобутки колгосп постійно представляв на виставці досягнень народного господарства, на міжнародних виставках у США, Угорщині, Німеччині.

Результати його роботи не покладеш в архів, бо вони поряд. Це добротні будинки і господарські будівлі, школа, Будинок творчості, спортивний комплекс, дбайливо доглянуті поля і виробничі підрозділи. Ще довгі і довгі роки вони служитимуть людям, нагадуючи їм про мудру людину і талановитого керівника.

P1040860Життя не стоїть на місці, і сьогодні своєрідну хліборобську естафету Ткачука продовжують теперішні трудівники, інвестори Аграрної компанії 2004. Працюють сумлінно і дбайливо, так, як і прийнято це робити у Лісоводах, ще з часів незабутнього Григорія Івановича.

За матеріалами Городоцької РДА