11.06.2018 — 15:52

Робочий візит голови адміністрації на Дунаєвеччину

Під час візиту до Дунаєвеччини, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий спільно з головою райдержадміністрації Олександром Бернашевським, головою районної ради Ольгою Михальською, головами Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади Веліною Заяць, Дунаєвецької селищної об’єднаної територіальної громади Антоном Камінським, Смотрицької селищної об’єднаної територіальної громади Людмилою Пелих, ознайомився з роботою окремих об’єктів Дунаєвецького району.

Під час прийому громадян, звернулися прихожани району щодо вирішення питання капітального ремонту приміщення Української православної церкви Київського патріархату “Різдва Христового”.

Враховуючи усі обставини, керівництво області разом з керівництвом району та керівниками об’єднаних територіальних громад відвідали будівлю церкви. Вадим Лозовий звернув увагу на необхідності проведення ремонтних робіт та благоустрою території. Очільник області також поспілкувався із інвесторами, які готові допомогти в ремонті церкви, і хочуть здійснювати забудову неподалік.

Спілкуючись з громадою, він наголосив, що влада області, району та міста під час вирішення цього питання буде діяти виключно в межах чинного законодавства.

Також, Вадим Миколайович запропонував керівництву району та міста знайти компроміс та надати пропозиції інших земельних ділянок інвестору, які можуть бути використані для розміщення багатоквартирної та громадської забудови.

Крім того, голова обладміністрації оглянув Хмельницький обласний міжгосподарський санаторій «Україна». Головний лікар санаторію Олександр Ацкевич показав заклад оздоровлення, розповів присутнім про мінеральні води Маківського родовища, які віднесено до категорії рідкісних, а саме води типу «Миргородська» та «Нафтуся».

Також, Олександр Вацлович розповів, що санаторій розрахований на 400 ліжок, має лікувальні потужності для оздоровлення та лікування за профілями: травлення, урологія, кістково-м’язова та ендокринна система, неврологія, ортопедія і травматологія, педіатрія. Послуги проживання та харчування у санаторії сертифіковані. Санаторій забезпечений необхідним медичним та технічним обладнанням, має ліцензії та дозволи на діяльність. Штат санаторію укомплектований медичним та обслуговуючим персоналом.