13.06.2018 — 18:26

На Віньковеччині з’явилася нова місцева пожежна команда

Сьогодні у с.Осламів Віньковецького району відбулися урочистості з нагоди створення нової місцевої пожежної команди. Голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ ДСНС в області Дмитро Бондар, очільник райдержадміністрації Віталій Лелюк, голови райради Анатолій Ходюк, а також голова Осламівської сільської ради Ігор Іващук привітали громаду села з цією визначною подією.

«Створення у населених пунктах місцевих пожежних команд та залучення добровольців до ліквідації пожеж – це той шлях, який визначила наша держава для значного покращення захисту і безпеки  українців. Сьогоднішня подія – це результат співпраці державної і місцевої влади», – зазначив Вадим Лозовий під час вітальної промови.

На Хмельниччині створено і діють 89 місцевих пожежних команд та 84 добровольчі пожежні дружини.  До цієї лави вогнеборців  сьогодні долучилася  і пожежна команда Осламівської сільської ради, яка буде стояти на варті безпеки 4 тисяч людей у 6-ти населених пунктах.

Також Вадим Миколайович зауважив, що немає нічого важливішого, ніж турбота про громадян, а безпека людей стоїть на першому місці. Відтак, на плечі рятувальників лягає велика відповідальність. Очільник області побажав рятувальникам сил, стійкості, доброї вдачі та вручив пожежній команді ключі від нового приміщення.

На завершення голова адміністрації побажав жителям Осламівської сільської ради не зупинятись на досягнутому, активно розвивати свою територію і обов’язково досягати успіху.

Довідково:

Реконструкція приміщення, добудова гаражу для автомобіля, проведена за кошти державної субвенції місцевому бюджету. Загалом, місцевому бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було виділено 594,3 тис. грн. державної субвенції. Завдяки цим коштам було придбано також пожежний автомобіль із обладнанням. Ремонт та благоустрій території були проведені за рахунок коштів місцевого бюджету, за місцеві кошти придбано захисний одяг.