14.06.2018 — 18:05

В.Лозовий: Ми не маємо права собі дозволити не прийняти перспективний план

Сьогодні, 14 червня, депутати Хмельницької обласної ради проголосували за зміни до перспективного плану формування територій громад Хмельницької області. За таке рішення проголосували 53 депутати.
У засіданні взяли участь 70 депутатів. Загалом розглянуто 70 питань та прийнято 59 рішень з різних сфер життєдіяльності області.

 

Під час обговорення питання щодо прийняття перспективного плану області, голова обласної ради Михайло Загородний зазначив, що перспективний план – це документ, який Хмельницька обласна рада прийняла ще у 2015 році, згодом вносили зміни, у зв’язку з добровільним об’єднанням.

«Ми давали можливість громадам перейти на прямі міжбюджетні відносини і дали їм можливість працювати на розвиток. Зараз є чимало малих самоврядувань, які виявили бажання до приєднатися до вже існуючих громад. Тому нам потрібно внести коригування і закрити білі плями на карті області. Адже Кабінет Міністрів не буде розглядати документи громад, де немає цілісного бачення області. Натомість громади і зараз мають право створюватися добровільно, а ми за потреби внесемо зміни. Але зараз треба прийняти перспективний план в цілому», – наголосив присутнім голова облради.

Свою позицію висловив і голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий: «Хмельниччина є в лідерах по реалізації реформи децентралізації, тому ми не маємо права собі дозволити не прийняти перспективний план. Давайте не будемо розглядати питання в політичній площині, а подивимося на це з точки зору перспективи розвитку області».

У пленарному засіданні дев’ятнадцятої сесії взяли участь народні депутати України Сергій Мельник та Андрій Шинькович, голови районних рад, міські (міст обласного значення) голови, сільські, селищні, міські голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, керівники територіальних управлінь центральних органів влади.

На завершення сесії, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, відповідно до Указу Президента України, вручив нагрудний знак до почесного звання “Заслужений працівник сільського господарства України” Строяновському Василю Станіславовичу – Проректорові Подільського державного аграрно-технічного університету.

Довідково:

На Хмельниччині створена 41 об’єднана територіальна громада. Схвалений перспективний план покриває 100 відсотків території області.