18.06.2018 — 10:20

В облдержадміністрації обговорили проблемні питання професійної орієнтації та працевлаштування молоді

15 червня в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» щодо реалізації в області Національного плану дій щодо зайнятості молоді. До участі в  роботі  долучились представники управління молоді і спорту облдержадміністрації, Департаментів освіти і науки та соціального захисту населення облдержадміністрації, центру зайнятості, представники громадських організацій та молоді.

Мета круглого столу – сформувати та обговорити ключові рекомендації з питань зайнятості молоді, організація та проведення профорієнтаційної роботи серед незайнятого населення в області та активізація співпраці соціальних партнерів щодо вирішення актуальних проблем профорієнтації молоді, яка навчається.

Відкрив засідання круглого столу начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Клімов, який поінформував учасників щодо підготовки Урядом Національного плану дій щодо зайнятості молоді у перспективі до 2030 року. Володимир Ілліч зазначив, що тема цього круглого столу є надзвичайно актуальною, адже останнім часом поряд із дефіцитом кваліфікованих робітників на ринку праці спостерігається тенденція до активного відтоку кадрів за кордон, у тому числі і молоді. Саме тому на урядовому рівні проводиться робота щодо розробки відповідного плану дій, який сприятиме вирішенню питань відтоку кадрів та безробіття серед молоді.

Під час засідання присутні мали можливість висловити свої ідеї та бачення шляхів розв’язання поставлених проблем. Зокрема, запропоновано було цікаві ідеї щодо підготовки та проведення ярмарку професій для випускників загальноосвітніх навчальних закладів, створення в навчальних закладах центрів працевлаштування.

За результатами засідання були напрацьовані пропозиції щодо шляхів забезпечення чіткої взаємодії всіх сторін соціального партнерства щодо організації та проведення системної та цілеспрямованої роботи з молоддю та незайнятим населенням.

За інформацією управління молоді і спорту облдержадміністрації