13.04.2016 — 10:14

Влада Хмельниччини залучила 113,7 млн.грн. на розвиток області з коштів державного фонду регіонального розвитку

imagesВідповідно до пункту 4 Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 року № 196 облдержадміністрація формує перелік інвестиційних програм і проектів в установленому законодавством порядку за пропозиціями органів виконавчої влади, місцевими, центральними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування (заявники).

Основними умовами відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проектів є співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків.

Відповідно до пункту 8 зазначеного Порядку формування узагальненого переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, здійснюється обласними державними адміністраціями

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 20 квітня 2015 року № 176/2015-р із змінами, затверджено склад комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Склад регіональної комісії формувався відповідно до пункту 2 Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановами Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 року № 195 та № 196.

До складу комісії увійшли депутати обласної ради:

Загородний М.В. – голова обласної ради (за згодою);

Процюк В.В. – перший заступник голови облдержадміністрації;

Фрідман А.Д. – генеральний директор ЗАТ “Об’єднання Прогрес” м.Славута – голова постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, природо-користування та екології (за згодою);

Цуглевич Я.М. – директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Відповідно до наказу Мінрегіону України від 24 квітня 2015 року № 80 “Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку”.

З метою індивідуального оцінювання, кожному членові регіональної комісії, було представлено форми з переліком належних йому об’єктів, які йому необхідно було оцінити за шістьма критеріями. Оцінювання проводилось на протязі двох тижнів, після цього був сформований уточнений перелік за набраними балами та направлений Мінрегіону України листом облдержадміністрації від 24 лютого 2016 року № 58/38-14-858/2016 з подальшим розглядом його на Міжвідомчої комісії.

На розгляд регіональної комісії було подано 58 проектів.

Після проведення індивідуального оцінювання до переліку увійшло 40 об’єктів, у тому числі 2 об’єкти обласної комунальної власності. Сума коштів, виділена для Хмельницької області, становить 113,7 млн.грн.

17 березня 2016 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства України, відбулося засідання Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів, на якій розглядалися проекти Хмельницької області. У засіданні даної комісії взяла участь начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Бригадир В.І.