18.06.2018 — 09:00

Меджибіж – відзначив 872 річницю 

872-ту річницю першої письмової згадки про Меджибіж, 17 червня, відзначили у найдавнішому подільському містечку, яке згадується в історичних хроніках на 110 років раніше за Львів і на 228 років раніше за Кам’янець-Подільський. Щоб розділити радість свята та привітати жителів Меджибожа на урочистості завітали голова обласної адміністрації Вадим Лозовий, голова Летичівської райдержадміністрації Ірина Матлаєва, голови Летичівської районної ради та об’єднаної територіальної громади  Альона Хавхун та Ігор Тисячний.

Перед початком урочистих заходів жителі і гості Меджибожа вшанували пам’ять земляків, які загинули в АТО, хвилиною мовчання та  покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Першим привітав всіх жителів селища голова Меджибізької об’єднаної територіальної громади Михайло Демків, який подякував усім, хто вклав частинку своєї душі і праці в процвітання громади.

«Ми любимо наше місто, пишаємось його історією, прагнемо для нього європейського майбутнього. За останні роки нам вдалось довести: ми – громада, яка сильна своєю єдністю. Вірю: разом ми й надалі будемо примножувати славу нашої землі, зробимо все для розвитку рідного селища, громади», – звернувся до присутніх голова місцевої громади.

Голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, вітаючи місцевих жителів з 872-ю річницею, побажав зростання та процвітання Меджибожу. Вадим Миколайович зауважив, що у Меджибожі яскраво виражено наскільки покращився рівень життя місцевих жителів після проведення реформи децентралізації. Адже за три роки в Меджибізькій об’єднаній територіальній громаді нараховується багато досягнень, видно зростання економічного та культурного потенціалу громади.

«Від усієї душі вітаю вас з цим гарним святом і хочу побажати вічного процвітання цьому чудовому куточку на планеті. Нехай життя тут буде веселим і щасливим, діти дзвінко сміються, молодь успішно навчається і працює, нехай тут кожен відчує себе потрібним і важливим діячем, хай буде шана і повага всім людям похилого віку. Нехай селище росте, розвивається і займає особливе місце в серцях його жителів», – додав очільник області.

З нагоди святкування 872-ї річниці селища Меджибіж керівниками області, району та селища було вручено грамоти та подяки  окремим громадським активістам, працівникам  установ, підприємств та організацій селища.

Цікавинкою святкування стало відкриття фонтану у новоствореному Меджибізькому парку.