26.06.2018 — 12:22

В облдержадміністрації відбулося вручення державних нагород та відзнак

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося урочисте зібрання, приурочене до Дня Конституції України. З цим визначним державним святом присутніх у сесійній залі привітали голова облдержадміністрації Вадим Лозовий та перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук.

Як зазначив Вадим Миколайович, Конституція для українців є головним гарантом державності і демократії, незалежності і соборності України. Вона має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі панували монархи, українці вже мали перший основний закон – Конституцію Пилипа Орлика.

Глибоку вдячність за мужність, стійкість, за вірність присязі та Конституції, за мир та спокій голова облдержадміністрації висловив нашим воїнам, що на Сході боронять державу від російського окупанта.

“Завдяки децентралізації влади, ініційованої Президентом України, значно зросли доходи громад, змінюється обличчя наших сіл і міст, влада стала ближчою до людей, у 39 разів зросла державна підтримка на розвиток територіальних громад та розбудову інфраструктури, – додав Вадим Миколайович. –  Ми побудуємо сильну Україну, адже всі маємо розуміння, що успіх залежить від особистого внеску кожного громадянина в загальну справу розвитку нашої держави.”

Далі Вадим Лозовий та Неоніла Андрійчук вручили державні нагороди та відзнаки.

Відповідно до Указів Президента України Петра Олексійовича Порошенка за значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, виявлені самовідданість і високий професіоналізм, багаторічну плідну діяльність,державне будівництво, забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби, сумлінне та бездоганне служіння Українському народу та з нагоди 100-річчя державної служби в Україні:

– нагороджено  орденом «За заслуги» ІІІ ступеня ГАПОНЮКА Миколу Миколайовича, члена Полонської районної організації «Союз Чорнобиль України»;

– присвоєно почесне звання  «Заслужений працівник промисловості України»   ГУМЕННОМУ Олегу Вікторовичу, заступнику голови обласної державної адміністрації.

За материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку присвоєно почесне звання “Мати-героїня”:

БУРГЕР Олені Анатоліївні – матері шести дітей, с.Волоське Деражнянського району

ГРИНИШИНІЙ Ларисі Анатоліївні – матері п’яти дітей, с.Браїлівка Новоушицького району

КАСПРОВІЙ Олесі Анатоліївні – матері семи дітей, с.Кам’янка Кам’янець-Подільського району

НАЇСТІ Людмилі Михайлівні – матері семи дітей, с.Стара Гута Дунаєвецького району

НЕБОЖИНСЬКІЙ  Інні Григорівні –матері семи дітей, смт. Ярмолинці

НІЖНІК – Ганні Павлівні – матері п’яти дітей, м.Волочиськ

ОМЕЛЬЧУК Анелі Євстафіївні – матері п’яти дітей, м.Старокостянтинів

ПУГАЧ Лілії Володимирівні – матері п’яти дітей, с.Новоленськ Волочиського району

СТЕПАНЮК  Людмилі Анатоліївні – матері п’яти дітей, с.Михалківці  Ярмолинецького району

ТАЛАПЧУК  Наталії Володимирівні – матері п’яти дітей, с.Куча Новоушицького району

ЧОРНІЙ Юлії Михайлівні – матері п’яти дітей, м.Хмельницький

ЯКОБЕЦЬ Тетяні Миколаївні – матері п’яти дітей, м.Хмельницький