26.06.2018 — 14:07

«Якісна підготовка закладів освіти до нового навчального року – реальне втілення в життя освітніх реформ на Ізяславщині», – Вадим Лозовий

Під час робочої поїздки до Ізяславщини 25 червня, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий спільно із головою районної державної адміністрації Борисом Яцковим відвідали ряд закладів совіти району, а саме – Ізяславську ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Ізяславський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ліцей» ім.О.Кушнірука та Ізяславський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія» ім.О.Кушнірука, де зустрілись із їх керівниками та ознайомились із ходом робіт із підготовки до початку нового 2018/2019 навчального року.

Як повідомив Борис Яцков,  в Ізяславській ЗОШ І-ІІІ ст. №1  протягом 2017-2018 років за кошти районного бюджету було виготовлено проекти на 6 корпусів закладу, проведено їх державну експертизу і затверджено відповідно до вимог чинного законодавства. Ними передбачено проведення капітальних ремонтів (термодернізацію)  корпусів № 1-4 на загальну суму 5,136 млн.грн.

«В цьому році за рахунок коштів районного бюджету та коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження Хмельницької АЕС, виділених для Ізяславського району, буде відремонтовано лише дві будівлі вищевказаного навчального закладу, а саме – головний корпус та  навчальний корпус (початкові класи)», – зазначив голова районної державної адміністрації.

Враховуючи те, що даний навчальний заклад є надзвичайно важливим для жителів міста та району директор школи Тетяна Вітрук звернулась  до Вадима Лозового із проханням посприяти виділенню коштів з обласного бюджету на ремонт спортивного залу, спортивного майданчику, будівель харчоблоку та бібліотеки.

Оглянувши освітні заклади, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий  зазначив, що кошти, вкладені у розвиток закладів освіти – це інвестиції у майбутнє Ізяславщини та України,  тому сьогодні, у час впровадження національного освітнього проекту «Нова українська школа», вони є яскравим свідченням розуміння з боку керівництва Ізяславщини важливості  ролі освітньої галузі.

«Запровадження новітніх освітніх методик які допомагають як дітям, так і вчителям, отримувати найновішу інформацію, кращі знання, є основним пріоритетом у влади», – акцентував Вадим Миколайович.

В.Кучерук, Ізяславська РДА