26.06.2018 — 17:12

Антирейдерський штаб –  на захисті прав селян  

Сьогодні під головуванням голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового відбулося засідання обласної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (антирейдерського штабу).

З першого питання про хід досудового розслідування за заявами Староушицької селищної ради, Колодіївської сільської ради Кам’янець-Подільського району  Хмельницької області доповів представник Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області. За словами доповідача, наразі проведено ряд слідчих дій, спрямованих на зібрання речових доказів по даній справі. Також на даний час вирішено та погоджено проведення оціночно-земельної експертизи ділянок, які незаконно більше двох разів було передано у приватну власність шляхом відчуження з державної власності.

Також слідчий проінформував присутніх про поточну ситуацію із земельними ділянками, які розташовані за межами Сахновецької сільської ради Ізяславського району, та ходом досудового розслідування відносно дій посадових осіб ТОВ «Агрос-Віста», що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 197-1 КК України (самовільне захоплення земельної ділянки).

Аналізуючи дане питання, голова адміністрації Вадим Лозовий надав доручення Головному управлінню Держгеокадастру у Хмельницькій області в найкоротші терміни надати слідчому усю необхідну земельну документацію для прискорення проведення слідчих дій по даній справі.

В продовження засідання, начальник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Василь Василенко доповів про результати службового розслідування стосовно невиконання рішення Хмельницького окружного адміністративного суду за позовом Камінської Г.А. до Головного управління Держгеокадастру в області та про визнання протиправною бездіяльності Головного управління Держгеокадастру в області. Зокрема, мова йде про те, що розгляд заяв про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності  не був здійсненний у встановленні законодавством України строки, а відмова у затвердженні проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів сільських рад Ізяславського району Хмельницької області є незаконною.

Також Василь Миколайович проінформував про результати  проведеної позапланової перевірки земельних ділянок, розташованих на території Цвітоської сільської ради Славутського району, за межами населеного пункту загальною площею 904,6398 га.

За результатами обговорення даного питання, присутніми вирішено тримати питання на контролі до збору урожаю.

Підсумовуючи, голова адміністрації зауважив, що усі сьогоднішні пропозиції та зауваження будуть враховані та внесенні до протокольного рішення.

Крім того, Вадим Миколайович висловив ініціативу щодо проведення робочої зустрічі з представниками агробізнесу області з метою виявлення (вирішення) проблемних питань у сфері земельного законодавства, а також недопущення на території області випадків аграрного рейдерства майна та бізнесу.