26.06.2018 — 16:34

МОЗ провело селекторну нараду з регіонами з питань ендокринології

25 червня Міністерство охорони здоров’я України провело відеоселекторну нараду з експертами регіональних структурних підрозділів з питань охорони здоров’я за напрямами «Ендокринологія, дитяча ендокринологія» та користувачів ІІ рівня Реєстру пацієнтів, котрі перебувають на інсулінотерапії. Під головуванням заступника Міністра Олександра Лінчевського обговорили проблемні питання формування та ведення Реєстру пацієнтів, котрі потребують інсулінотерапії.

За словами фахівців МОЗ, найчастіше порушення у цьому напрямку стосуються завищеної кількості виписаних рецептів на інсулін на 1 пацієнта.Часто аптеки не дотримуються граничних термінів дії рецептів на зазначені препарати. Крім того, в аптечній мережі різних міст обласного значення ціна на той самий вид інсуліну відрізняється, і часом, майже вдвічі.

Під час селекторної наради посадовці роз’яснили, що хаос із формуванням та веденням Реєстру пацієнтів, котрі потребують інсулінотерапії, спостерігають в багатьох областях. Тому рекомендували визначитися на місцях зробити «роботу над помилками».

У Департаменті охорони здоров’я Хмельницької ОДА повідомили, що на 2018 рік передбачено цільові кошти за рахунок медичної субвенції для забезпечення препаратами з вмістом інсуліну хворих на цукровий діабет та лікарськими засобами хворих на нецукровий діабет Хмельницької області на суму 24,5 млн. грн. За даними Реєстру хворих на цукровий діабет, орієнтовна повна потреба коштів на вказані цілі складає на рік 43,9 млн. грн. Решта видатків (понад 17,4 млн. грн.) повинна покриватися за рахунок коштів районних (міських) бюджетів та бюджетів територіальних громад.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.