27.06.2018 — 09:50

Хмельничани повернулися додому з черговими нагородами

Вже втретє у цьому році збірна команда області відвідала Кропивницький. Цього разу місто приймало чемпіонати України з маунтенбайку. Близько 130 учасників боролися за місця на п’єдесталі, семеро з них представляли Хмельницьку область. Дистанції всіх трьох днів були прокладені у Гаю десантників на околиці міста. Одним з головних ускладнень для учасників були піщані пастки, особливо на поворотах, крім того, круті віражі після швидкісних асфальтових відрізків, на яких неодноразово відбувались групові падіння. Проколи, порвані ланцюги, зірвані перемикачі – все як зазвичай на запеклих змаганнях крос-кантрі.

Першими на старт індивідуальної гонки виходили молодші дівчата. Як і всі інші віко-статеві групи, вони долали 4,7 кілометра. З 18 учасниць, лише двом вдалося подолати коло за менш ніж 16 хвилин. Це були хмельничанки Наталія Сафронюк (15:04) та Кристина Ганжук (15:40). Третій час також за нашою спортсменкою, Мариною Калинюк. Таким чином, команда розпочала свої здобутки з повного комплекту нагород.

У категорії спортсменів 2002-2003 рр.н. змагались двоє наших дівчат – Олександра Чорна та Наталія Свистунова. Олександра в результаті заїзду посіла шосту позицію, а Наталія поповнила актив команди ще однією бронзовою медаллю чемпіонату України.

Учасники найпрестижнішої категорії – “чоловіки”, стартували останніми. Тут менше одинадцяти хвилин на проходження дистанції витратили лише два спортсмена, майстри спорту України міжнародного класу, наш Дмитро Тітаренко та місцевий гонщик Артем Шевцов, який, власне, і був творцем цієї траси. Не зважаючи на це, Дмитро проїхав на тринадцять секунд швидше і завоював золото чемпіонату.

У суботу провели перший етап чемпіонату України у новій крос-кантрі дисципліні – “шорт-трек”. У заїзді молодших дівчат у лідери відразу вирвалась місцева спортсменка, за нею слідувала трійка наших дівчат. Втім, обставини змінилися за півкола до фінішу – суперницю підвела техніка. В результаті Марина Калинюк посіла перше місце, Наталія Сафронюк – друге, а Кристина Ганжук – третє. Повторили успіх попереднього дня. Трохи не вистачило сил до медалі Наталії Свистуновій у віковій категорії 2002-2003 рр.н., вона – четверта. В запеклій боротьбі на фінішній прямій з тим ж Артемом Шевцовим з Кропивницького, залишивши позаду решту гонщиків, свою другу перемогу отримав Дмитро Тітаренко у змаганнях чоловіків.

На останній день залишили організатори четвертий етап чемпіонату України у олімпійському крос-кантрі. Стандартне коло у п’ять кілометрів охопило всі “принади” соснового гаю, як результат, не витримувала техніка і помилялися гонщики. Вдалося впевнено поставити крапку у триденному марафоні перемог нашим молодшим дівчата. Не зважаючи на присутність представниць традиційно сильних шкіл Волині, Чернігова, Вінниці, Києва та Кропивницького, п’єдестал знову за нами. Ганжук Кристина – перше місце, Сафронюк Наталія – друге, Калинюк Марина – третє. Вітаємо дівчат! Надзвичайний виступ! У віковій категорії 2002-2003 рр.н. Наталія Свистунова – п’ята, Олександра Чорна – сьома. Феноменальну стабільність у результаті продемонстрував Дмитро. Завдяки правильно обраній тактиці гонки він у підсумку на хвилину випередив найближчого переслідувача та переконливо взяв своє чергове перше місце.

Вітаємо спортсменів та тренерів з впевненими перемогами та призовими місцями!