28.06.2018 — 16:38

На колегії облдержадміністрації заслухали звіт про виконання обласної програми “Молодь Хмельниччини”

26 червня на розширеному засідання колегії облдержадміністрації начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Володимир Клімов прозвітував, як в області виконується цільова соціальна програма “Молодь Хмельниччини” на 2016-2020 роки.

Як зазначив Володимир Ілліч, у  2017 році з обласного бюджету на проведення заходів Програми та підтримку молодіжних ініціатив виділено 200,0 тис. гривень. Загалом управлінням підтримано та проведено 23 заходи, які реалі­зовувались у рамках Програми.

З метою належного виконання календарного плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді розпорядженням голови облдержадмі­ністрації створено координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання.

Спільно з громадськими організаціями проведено заходи з національно-патріотичного виховання молоді до Дня вишиванки, Дня українськогокозацтва, Дня вшануванняучасників АТО, бойовихдій на територіїінших держав та інші.

Учні навчальних закладів області брали активну участь в обласному етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”),до якої долучилося 252 учасника.

Відбулися поетичні молодіжні читання “Події, що змінили нас”, присвячені Дню  Гідності та Свободи України, “Браслет нескорених”,“Оберіг захисника”, молодіжні та дитячі благодійні акції“Напиши листа захиснику України”, “Герої живуть поряд”, “Повертайся живим до рідного дому”, “Діти Хмельниччини підтримують воїнів АТО”, спрямовані на підтримку учасників бойових дій та учасників антитерористичної операції на сході України, Всеукраїнська акція“Маки пам’яті”, тижні національно-патріотичного виховання “Сила нескорених”.

Проведено відкриті уроки Гідності і Свободи, уроки мужності “Козаць­кому роду – нема переводу”, години суспільно-політичного інформування, “круглі столи”, зустрічі із мешканцями області – учасниками подій на Майдані, військовослужбовцями, що проходять службу на Сході країни.

Особливої уваги заслуговують організовані в кожному навчальному закладі фото-виставки та відеоматеріали про події Революції Гідності, обласні акції зі збору книг військовослужбовцям у зону проведення бойових дій, госпіталі та реабілітаційні центри.

З метою популяризації та утвердження здорового і безпечного способу життя і культури здоров’я серед молоді проведеноакції до Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД, Дня солідарності з ВІЛ-позитивними людьми.

За результатами таких акцій виготовлено інформаційні матеріали.

Володимир Клімов підкреслив, що в області налагоджена ефективна та тривала співпраця з громадськими орга­нізаціями “Есперо”, “Карітас”, “Хесед-Бешт”, Товариством Червоного Хреста, які надають допомогу щодо підтримки жінок-матерів з числа пільгових категорій, залучають активних молодих людей до громадської роботи.

З метою профілактики соціально-небезпечних хвороб серед молоді спільно з Хмельницькою  регіональною філією благодійної організації “АСЕТ” постійно проводяться обласні семінари-тренінги, лекції, консультації, бесіди інформаційно-профілактичного спрямування.

Для підтримки ініціатив молоді, створення умов для інтелектуального самовдосконалення та творчого розвитку особистості, організовано та проведено фестиваль розвитку до Дня молоді за ініціативи Молодіжного клубу розвитку “Грін-фест”, літературний конкурс “Серпневі зорі” та молодіжний захід “Свято біля фонтанів”, проект “Хмельницький молодіжний клуб роз­витку talks” з нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України, осінній кубок ліги КВН “Поділля”.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації присуджено 14 премій обласної державної адміністрації «За вагомі досягнення молоді у різних сферах суспільного життя».

Посадовець відзначив, що останнім часом  спостерігається  збільшення кількості дітей та молоді, які беруть участь у тематичних заходах обласного рівня.

Помітно активізувалася волонтерська діяльність. Разом із громадськими об’єднаннями та благодійними фондами створено волонтерські загони в навчальних закладах, установах, організаціях. Спільно з молодіжною громадською організацією “Молодь за краще майбутнє” створено реєстр волонтерів.

Для набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетент­ностей поза системою освіти другий рік поспіль проводиться всеукраїнський дебатний турнір “Маю право” за участю студентів юридичних навчальних закладів України. У травні проведено Молодіжний форум,у рамках якого відбувся обмін досвідом щодо зміцнення громадянської позиції у молодіжному середовищі, засідання за “круглим столом” “Новий рівень зрілості сту­дентського самоврядування: досвід та перспективи розвитку” та інші заходи.

На завершення Володимир Клімов наголосив, що підтримка молоді,  організація різноманітних заходів, що сприятимуть розвитку молодіжного руху та національно-патріотичного виховання, популяризації здорового способу життя,  залучення молоді до активної участі у  суспільному житті і надалі будуть пріоритетними  у роботі управління молоді та спорту облдержадміністрації.