15.04.2016 — 17:46

В області триває огляд-конкурс художньої самодіяльності колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів

IMG_4889В області триває присвячений 25-ій річниці незалежності України огляд-конкурс художньої самодіяльності колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, що проводиться Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді.

Один з етапів огляду-конкурсу відбувся 8 квітня в Ізяславі. Серед запрошених гостей були присутні начальник відділу освіти та науки, молоді та спорту Ізяславської районної державної адміністрації Наталія Кирилюк та директор Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва Світлана Кушнірук.
1Огляд розпочинався із виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, на якій було представлено понад 100 робіт у 22 техніках. Особливо відвідувачам виставки запам’яталися роботи «Веселі мавпенята», «Соняхи», «Чайний сервіз», «Зайці на галявині» тощо. Також для бажаючих проводились майстер-класи з паперопластики, батику, оригамі.

Далі відбувся концерт, під час якого були представлені номери 3вокального, хореографічного, театрального, інструментального, літературно-мистецького, фольклорного жанрів. Глядачі із захопленням послухали вокальні виступи Яни Данілової, Марії Сапожко, Анастасії Загородної, Ангеліни Кудрей,  вокально-іструментального тріо у складі Вікторії Личик, Лілії Тимощук, Едуарда Мішака та виступ акторів драматичного гуртка «Корифей». Усі присутні оплесками вітали Зразковий фольклорний колектив «Барвінець», хореографічні колективи «Сяйво» та «Престиж».2

По завершенню концерту до учасників та глядачів зі словами вдячності звернувся Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Г.Гончарук, який подякував за високий рівень організації проведення заходу та майстерність молодих талантів.

Наступний етап обласного огляду пройшов 12 квітня у Волочиському районному будинку культури «Гармонія». На святі були присутні С.І. Івченко, заступник міського голови та А.М. Плотнікова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Волочиської міської ради.

IMG_4868На традиційній виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва вихованці будинку дитячої та юнацької творчості представили свої роботи в техніках: ткацтво, в’язання спицями та гачком, бісероплетіння, вироби зі шкіри, лозоплетіння, вироби з соломки та вироби з природних матеріалів. В рамках виставки керівники гуртків зі своїми вихованцями провели майстер-класи з бісероплетіння, модульного оригамі та ізонитки. IMG_4883

У концертній програмі взяли участь ансамбль бального танцю «Viva dance», Зразковий хор «Барвограй» , Зразковий хореографічний колектив «Фламінго», фольклорний ансамбль «Мальви», Дарина Закренична, Анна Дембіцька, Оксана Боднар, Роксолана Рощина та багато інших талановитих вихованців. Учасники огляду вразили членів журі та глядачів почуттям глибокої любові до малої Батьківщини, яке проявлялося у кожному номері концертної програми.

дунУ Дунаєвецькому районі в програму огляду-конкурсу «Ми діти твої, Україно!» увійшли хореографічні, вокальні, інструментальні, театральні, літературно-мистецькі та фольклорні номери. Вразив своєю масовістю, бездоганністю та милозвучністю хор (близько 70 чол.). Справжній успіх мали вокалісти Поліанна Рижак та танцювальні ансамблі дун1«Альянс» та «Маківчанка».
На виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Вихованці гуртків представили вироби у техніках живопис, різьблення по дереву, народна лялька. Були проведені майстер-класи із технік м’яка іграшка, писанкарство робота зі стрічками, робота з фольгою.

Черговий етап огляду-конкурсу відбувся14 квітня у Чемеровецькому районному будинку творчості школярів На святі були присутні Оксана Царук, начальник відділу чемосвіти, молоді та спорту Чемеровецької райдержадміністрації та Петро Кравцов, заступник голови райдержадміністрації.
На виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва були представлені роботи у техніках паперопластика, квілінг, оригамі, соломка, вишивка, вироби зі стрічок, писанкарство, в’язання спицями, чем1гачком, тощо.
У концертній програмі взяли участь фольклорний колектив «Берегиня», танцювальні колективи «Тутті-фрутті»,«Калейдоскоп», «Летавчанка», вокалісти Юлія Ваврашко, Олександр Кузняк, драматичний колектив «Околиця».

 

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді