02.07.2018 — 14:36

Вадим Лозовий провів особистий прийом громадян

Сьогодні мешканці області мали можливість звернутися за вирішенням  своїх проблемних питань до голови облдержадміністрації Вадима Лозового. Всього під час особистого прийому було зареєстровано 26 звернень.

Більша їх частина стосувалася виділення матеріальної допомоги у зв’язку з необхідністю лікування, а також для вирішення соціально-побутових проблем. Окрім того, порушувалися питання щодо забезпечення житлом представників пільгових категорій, у тому числі сімей вимушених переселенців.

Із проханням переглянути рішення щодо закриття школи до голови облдержадміністрації прийшли мешканці с.Цвіклівці Кам’янець-Подільського району. Нещодавно рішення про оптимізацію освітньої мережі в Жванецькій ОТГ прийняла селищна рада. Серед закладів освіти, які закриваються, і Цвікловецька ЗОШ. Батьки занепокоєні тим, що дітям доведеться щодня їхати в інше село, скаржаться на відсутність транспорту та нормальної дороги.

Як пояснила заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Дупляк, дана школа є малокомплектною, в ній навчаються 27 дітей. Витрати на одного учня наразі в ній складають  42,5 тис. грн., і левова частка них витрачається не на забезпечення якісної освіти, а на утримання приміщення та заробітну плату вчителів. Тому рішення сесії є обґрунтованим. До того ж для перевезення дітей до опорної школи уже закуплено автобус.

Вадим Миколайович в свою чергу роз’яснив батькам, що оскільки рішення про закриття школи було прийняте на сесії селищної ради, то вплинути на нього облдержадміністрація не може. Однак запевнив, що незручності, пов’язані з необхідністю возити дітей до опорної школи, варті того, адже саме в такій школі діти зможуть здобути якісну освіту, яка дасть їм можливість надалі успішно скласти ЗНО і здобути бажану професію.

“Всі кошти освітньої субвенції, які вивільняться в результаті реорганізації залишаться у вас, але будуть використані на розвиток опорної школи. За них будуть закуплені нові підручники, техніка, навчальні кабінети хімії, фізики, біології. Діти зможуть повноцінно розвиватися у середовищі однолітків. Подумайте, будь ласка, що краще буде для ваших дітей,” – додав голова. Також він пообіцяв більш детально вивчити питання проведення ремонту дороги  до опорної школи.

Окрім того, мешканці області звернулися до Вадима Лозового з питаннями щодо організацій пасажирських перевезень на маршрутах Хмельницького району, надання статусу історичної пам’ятки будівлі монастиря капуцинів у м.Дунаївці, проблемами із водопостачанням у селі, тощо.

Вадим Миколайович, заслухавши усіх, хто звернулися на особистий прийом, роз’яснив заявникам, які існують можливі шляхи  вирішення їх проблем, а також надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.