04.07.2018 — 09:54

Лікарів ЗПСМ  навчали класифікувати аспекти первинної допомоги за міжнародними стандартами

3 липня у Хмельницькому відбувся тематичний тренінг, присвячений «Використанню ІСРС-2 у практиці сімейного лікаря».У заході взяли участь лікарі загальної практики-сімейної медицини центрів ПМСД Хмельницької області. На ньому проаналізували методи використання ІСРС-2 у практиці сімейного лікаря, приклади застосування цієї класифікації на конкретних випадках, в тому числі і в системі МІС «Медікс». Також обговорили як лікарі первинної ланки мають здійснювати телеметричну ЕКГ-діагностику. Крім того, під час тематичного тренінгу відпрацювали практичні навики з використання ІСРС-2 в он-лайн режимі на навчальному тренажері.

Довідка.

Міжнародну класифікацію Internationalclassificationforprimarycare (ІСРС) розробила Всесвітня організація сімейних лікарів (WONCA) для ефективного ведення пацієнтів на первинній ланці.Вперше ІСРС видали у 1987 році, сьогоднішня версія – другого перегляду ІСРС-2. Відповідно до неї, проводять класифікацію аспектів загальної-практики-сімейної медицини, зокрема, таких як, причин звернення пацієнта та характерних проблем зі здоров’ям.

Класифікацію ІСРС-2 використовують як для організації та зберігання медичних даних пацієнтів, так і для збору статистичних даних. Проте, вимоги до систематизації та кодування зазначених цілей дещо відрізняються.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.