04.07.2018 — 11:59

В. Лозовий: Сьогоднішній чемпіонат ще раз заявить про сильну спортивну студентську молодь, якій під силу розбудова успішної України

3 липня у м. Кам’янець-Подільський відбулося урочисте відкриття Чемпіонату України з важкої атлетики. Привітати учасників змагань завітали голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, керівництво району, провідні тренери, суді, уболівальники та інші гості.

Згідно попередніх заявок на участь у Чемпіонаті заявлено близько 150 спортсменів із 14 областей.  Хмельницьку область будуть представляти 20 спортсменів з 5 вищих навчальних закладів: Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка – 9 спортсменів, Хмельницького національного університету – 6, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії – 4 і Хмельницького університету управління і права -1.

Студенти вищих навчальних закладів нашої області мають високі спортивні досягнення. Так,   починаючи з 2003 року студенти Хмельниччини в загальному заліку Універсіад України, які проводяться через рік, виборюють 1-ше місце серед областей ІІ групи України. Не винятком став і 2017 рік, в якому проводилась  13-та літня Універсіада України з 32-х видів спорту, як вищого спортивного форуму серед студентів вищих навчальних закладів, Збірна команда студентів нашої області виборола 1 місце, здобувши 4 золотих та 2 срібних медалі, Олександр Пелешенко встановив рекорд України у ривку в ваговій категорії 85 кг.

Вітаючи учасників заходу, голова адміністрації Вадим Лозовий зазначив, що для розвитку спортивного руху в Україні тільки в цьому році  виділено 150 млн. грн. на будівництво 6 багатофункціональних  Палаців Спорту в обласних центрах у Вінниці, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Львові та Черкасах, ще 370 млн. грн. – на будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям  в регіонах України, з них 11,6 млн. грн.- для будівництва майданчиків в Хмельницькій області.

Вадим Миколайович відмітив, що Хмельниччина завжди радо приймає з інших областей України студентську спортивну молодь та цінує спортивні традиції, розвиває спортивний рух, підтримує спортсменів.

За словами голови адміністрації, свідченням цього є безліч спортивних нагород. Так, тільки за минулий рік на чемпіонатах та кубках світу, Європи, України, інших міжнародних змаганнях спортсмени Хмельниччини  вибороли понад 1 тис. нагород в особистому і командному заліку, а студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олександр Пелешенко став чемпіоном Європи з важкої атлетики в Хорватії.

Він висловив впевненість, що сьогоднішній чемпіонат ще раз заявить про сильну спортивну студентську молодь, якій під силу розбудова успішної України.

«Шановне товариство, бажаю кожному з вас сил, енергії, наснаги. Нехай вам підкоряються спортивні висоти, нехай завжди досягається мета! Адже кожна ваша перемога – це крок до сильної, незалежної держави! Усім миру, злагоди, приємного перебування на Хмельниччині та переможних  змагань!», – додав очільник області.