04.07.2018 — 12:57

Співробітники поліції Хмельниччини відзначають професійне свято 

Сьогодні співробітники поліції Хмельниччини відзначають третю річницю створення Національної поліції України.

Зі словами вітання до усіх присутніх звернулися заступник начальника ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, полковник поліції Руслан Герасимчук, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, голова обласної ради Михайло Загородний, представники міської влади, керівники силових структур, ветерани органів внутрішніх справ, духовенство та інші поважні гості.

Голова адміністрації Вадим Лозовий привітав працівників поліції з річницею та зазначив, що саме три  роки тому були розпочаті глобальні зміни в правоохоронній системі, метою яких є здобуття  високої довіри українського народу до якісно нових органів поліції.

Він зауважив, що українці покладають велику надію на правоохоронців в справі розбудови успішної України, де кожен буде почуватись захищеним, де закон та справедливість будуть панувати в суспільстві.

Відмітив голова адміністрації і налагоджену співпрацю з боку обласної влади та Головного управлінням Національної поліції області.

Так, в цьому році на фінансування заходів обласної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю виділено майже 2 млн. грн., в тому числі і для придбання автомобілів підвищеної прохідності «Renault DUSTER».

«Наше спільне завдання, щоб кожен мешканець подільського краю міг відчути, що він захищений і вчасно отримає допомогу. Ви з честю несете  ім’я українського правоохоронця, адже завдяки високому професіоналізму особового складу, належному виконанню поставлених завдань,  забезпечується спокій в містах і селах», – додав очільник області.

Кращих працівників підрозділів було відзначено Почесними грамотами та подяками.

Крім того, винуватці торжества отримали два новенькі автомобілі від керівництва області.

В продовження урочистостей усі присутні мали можливість оглянути озброєння, обладнання та спецтранспорт, яким користуються правоохоронці у своїй щоденній роботі.

Довідка.

Указом Президента України №97/2018 від 4 квітня 2018 року установлено в Україні свято — День Національної поліції України, яке відзначається щорічно 4 липня. Внесені зміни в попередній указ, щодо святкування 4 серпня.

У 2017 році в області на 4,6% зменшилась кількість зареєстрованих правопорушень, рівень злочинності на 10 тис. населення становить 87,9 злочинів, по державі цей показник складає 116,8.

В минулому році за рахунок коштів обласного бюджету для працівників поліції було придбано 4 спеціалізовані автомобілі.

В цьому році  на фінансування заходів обласної Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю  виділено майже 1 млн. 916 тис. грн., в тому числі і для придбання автомобілів підвищеної прохідності «Renault DUSTER».

На 01.01.18р. 2486 працівника в Головному управлінні національної поліції області.

Є ще працівники патрульної поліції – біля 500, управління захисту економіки в області – біля 50, поліція охорони – біля 100, управління внутрішньої безпеки –  біля 20. Всього більше 3 тисяч працівників поліції.