05.07.2018 — 09:36

В. Лозовий: Першочергово будуть ремонтуватися дороги, які ведуть до соціально-важливих об’єктів інфраструктури

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий під час засідання Комплексної робочої групи з питань визначення автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області, які першочергово потребують ремонту у 2019 році.

Вадим Миколайович нагадав присутнім, що з метою виготовлення проектної документації в поточному році, до райдержадміністрацій був направлений запит щодо надання пропозицій по об’єктах ремонту на наступний рік.

Відтак, кожному району був доведений орієнтовний ліміт протяжності автомобільних доріг загального користування місцевого значення, який може бути відремонтований, та орієнтовний обсяг фінансування.

Голова адміністрації зазначив, що враховуючи ліміти фінансування та пріоритетність ремонту, в першу чергу, доріг, що ведуть до опорних шкіл, лікувально-профілактичних закладів та соціально-важливих об’єктів інфраструктури, райдержадміністрації надали пропозиції по об’єктам ремонтів.

Так, за пропозиціями наданими районними державними адміністраціями на розгляд членів робочої групи було представлено сформований перелік, що включав 11 районів, в яких нараховувалося 52 об’єкти.

Члени комісії заслухали кожного керівника райдержадміністрації та голову ОТГ, які мали можливість розповісти про доцільність виділення коштів саме на їх ділянки доріг.

Присутні одноголосно підтримали усі подані проекти, крім Шепетівського району. Заслухавши голову Шепетівської райдержадміністрації Романа Підопригору, представники громади Шепетівщини висловили свою незгоду з позицією керівника району щодо переліку доріг, який був представлений на розгляд. Відтак, членами робочої групи було прийнято рішення направити його на доопрацювання .