14.04.2016 — 10:25

Цивільна безпека населення області – один із пріоритетів діяльності органів влади

DSC00001 (1)13 квітня відбулась зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Василя Процюка із делегацією Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС).

З робочим візитом у адміністрації побували голова КМЄС Кястутіс Ланчінскас, керівник відділу з питань регіонального співробітництва КМЄС Удо Моллер, асистенти КМЄС Роман Ліпчанський та Іванна Ільченко.

На зустрічі обговорено питання реформування сектору цивільної безпеки на теренах області. Василь Васильович розповів про програми, які наразі проходять погодження на засіданнях постійних комісій обласної ради та 21 квітня будуть винесені на розгляд чергової сесії Хмельницької обласної ради.

«Вважаю, що прийняття вказаних змін до програм та їхня подальша реалізація сприятимуть підвищенню рівня громадського порядку та публічної безпеки в регіоні», – додав посадовець.

Крім комплексних програм, розглядаються і інші проекти, які сприятимуть підвищенню рівня безпеки у регіоні. Так, 22 березня та 1 квітня відбулось засідання круглого столу, на якому обговорювались питання запровадження в області у рамках проекту «Безпечне місто» та «Безпечний регіон» інтелектуальної системи кримінального аналізу у реальному часі «Рікас», що забезпечить більш швидке реагування, виявлення та упередження злочинних та інших неправомірних дій. Наразі створено робочу групу для опрацювання наявних можливостей з використання камер відеоспостереження та потреб кожної структури, аби бачити реальну картину для реалізації цього проекту.

В свою чергу Кястутіс Ланчінскас та Удо Моллер розповіли про основні напрями діяльності та пріоритети Консультативної місії для досягнення ефективного і прозорого сектору цивільної безпеки в Україні.