09.07.2018 — 12:22

Вадим Лозовий провів робочу зустріч із начальником відділення НСПП в Хмельницькій області Тетяною Бабич

Нещодавно голова облдержадміністрації Вадим Лозовий провів робочу зустріч із начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Хмельницькій області Тетяною Бабич. Під час зустрічі обговорено результати роботи відділення НСПП в Хмельницькій області у І півріччя 2018 року.

Зокрема, Тетяна Бабич повідомила, що упродовж січня-червня 2018 року Відділення, з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), здійснювало заходи щодо усунення 58 чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин, які призвели до конфліктних ситуацій у 57 випадках на 57 підприємствах Хмельницької області із загальною кількістю штатних працівників 7241 особою.

Також, Тетяна Леонідівна зазначила, що з метою вирішення колективного трудового спору (конфлікту), зареєстрованого Головою НСПП між найманими працівниками Хмельницької обласної психіатричної лікарні № 2 село Городище Шепетівського району Хмельницької області та Хмельницькою обласною радою, відділенням проведено 36 узгоджувальних зустрічей зі сторонами даного конфлікту та з усіма зацікавленими особами щодо покращення стану соціально-трудових відносин у медичному закладі.

Як результат, за сприяння відділення, з метою вирішення колективного трудового спору (конфлікту), 02.04.2018 року, сторонами колективного трудового спору (конфлікту) було підписано мирову угоду.

Окрім цього, з метою підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин, упродовж звітного періоду відділенням здійснювалось інформування громадськості. До прикладу, опубліковано на сайті НСПП та на сайтах сторін соціального діалогу 13 публікацій, здійснено 23 виступи працівниками Відділення на нарадах, семінарах, «круглих столах».

До розгляду спірних питань, пов’язаних із загостренням соціально-трудових відносин на місцях та до проведення спільних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), відділенням систематично залучались завідувачі 26-ти інформаційно-консультаційних центрів НСПП, які діють у 20-ти районних центрах та 6-ти містах обласного значення Хмельниччини, 11 трудових арбітрів та 4 незалежних посередника.

За результатами зустрічі Вадим Лозовий та Тетяна Бабич домовились про подальшу співпраці та взаємодії у вирішенні конфліктних питань соціально-трудового і соціально-економічного характеру на теренах Подільського краю.

За інформацією відділення Національної служби посередництва і примирення в Хмельницькій області