23.07.2018 — 16:23

За минулий тиждень складено 73 акти по порушення ЗУ “Про автомобільний транспорт”

Сьогодні  заступник голови облдержадміністрації Олег Гуменний провів чергову щопонеділкову нараду за результатами роботи мобільних груп з дотримання законодавства на транспорті.

Як повідомив начальник управління Укртрансбезпеки в області Віталій Дзюба, за минулий тиждень проведено відпрацювання у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Дунаєвецькому, Чемеровецькому та Славутському районах. Цього тижня поряд з працівниками Укртрансбезпеки до перевірок на габаритно-вагових комплексах долучились представники ГО “АвтоЄвроСила”. Зафіксовано 31 факт перевищення допустимих норм перевезення вантажів, накладено штрафних санкцій  на суму 3516,15€, складено 1 протокол за статтею 164 КУпАП, 1 – за статею 133-1.

Складено 73 акти по порушення Закону України  “Про автомобільний транспорт”, з них:

– 4 акти – неналежний технічний стан автобуса

– 1 акт – здійснення перевезень автобусом, що не зазначений у дозвільних документах

– 3 акти – за перевезення стоячих пасажирів

– 2 акти – порушення водієм автобуса режимів праці та відпочинку

– 2 акти на автобус – відсутній список пасажирів

– 2 акти – здійснення нерегулярних пасажирських перевезень без відповідних документів

– 6 актів -порушення режимів праці та відпочинку при здійсненні вантажних перевезень,

– 7 актів – неналежний технічний стан транспортного засобу при виконанні вантажних перевезень

– 14 актів – виконання вантажних перевезень без необхідних документів

– 31 акт – перевищення допустимої ваги при виконанні вантажних перевезень.

Аналізуючи роботу за минулий тиждень, Олег Гуменний наголосив на необхідності активізувати контроль за пасажирськими перевезеннями відповідно до доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Він нагадав, що наприкінці минулого тижня в Україні сталося декілька резонансних ДТП із людськими жертвами, у зв’язку із чим і оголошено про посилені заходи у сфері дотримання нормативних актів, що регулюють надання послуг з перевезення пасажирів.

Також цього тижня планується продовжити роботу з контролю за вантажоперевезеннями на дорогах області. За інформацією САД, вже  готовий майданчик для встановлення ГВК в районі “Тещиного язика”, а також Бохнів та Грицівського перехрестя. Таким чином, в Укратрансбезпеки з’явиться можливість проконтролювати рух вантажівок і на цих ділянках автошляхів.