25.07.2018 — 16:20

Хмельницькі нацгвардійці забезпечують належний правопорядок на вулицях міста

Військовослужбовці військової частини 3053 Національної гвардії України, зокрема, патрульної роти продовжують нести службу з охорони громадського порядку в місті Хмельницькому. Завдяки професійним  діям військові наряди, спільно з працівниками Національної поліції за липень місяць у місті Хмельницькому затримали та притягли до адміністративної відповідальності – 42 особи, до кримінальної відповідальності – 9 осіб.

Під час несення служби найбільш активно та позитивно себе проявляють у боротьбі зі злочинністю старший лейтенант Сергій Гребеля, прапорщик Олег Кушнір, старшина Олексій Пилипчук, солдат Юрій Венгер.

Так, військовий наряд, об’їжджаючи маршрут патрулювання, помітили чоловіка, поведінка якого здалась підозрілою. В ході проведення поверхневої перевірки виявили в нього згорток паперу, в якому була порошкова речовина невідомого походження. На місце було викликано слідчо-оперативну групу для вирішення питань по суті.

Крім того, нацгвардійці не послаблюють пильності і в позаслужбовий час. Як приклад, 20 липня, після закінчення робочого дня військовослужбовці повертались додому та побачили, як їм назустріч їде автомобіль з двома чоловіками всередині. Автомобіль рухався неналежним чином, а після його зупинки з салону вийшли двоє молодиків з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Військовослужбовці запропонували особі, що перебувала за кермом, залишитись на місці та викликали наряд патрульної поліції. Як виявилося, чоловіки дійсно були у стані алкогольного сп’яніння. До того ж після поверхневої перевірки з’ясувалося, що в одного з них було близько п’яти грам речовини зеленого кольору рослинного походження. На місце події була викликана слідчо-оперативна група для вирішення питань по суті.

Правоохоронці міста Хмельницького і надалі продовжуватимуть стежити за підтриманням належного громадського порядку.

За інформацією військової частини 3053 Національної гвардії України