27.07.2018 — 16:46

Вадим Лозовий перевірив, як просуваються ремонтні роботи на М-12

26 липня голова облдержадміністрації Вадим Лозовий в черговий раз виїхав на ділянку автодороги М-12 Стрий – Тернопіль– Кропивницький – Знам’янка, щоб ознайомитися із ходом ремонтних робіт.

Очільник області поспілкувався з представниками китайської  компанії «Xinjiang Communications Construction Group»та компанії «High-Point Rendel», яка за дорученням Світового банку, здійснює технічний  нагляд за виконанням робіт. За їх словами, минулого тижня темпи робіт дещо сповільнилися через несприятливі умови, однак відповідно до графіку здійснюється вирубка дерев, там де передбачено розширення дорожнього полотна, а також проведено переговори щодо перенесення силових та телекомунікаційних кабелів, що потрапляють у зону будівництва дороги.

Окрім того, на Головчинецькому гранітному кар’єрі завершено роботи із встановлення дробарки для виробництва щебеню та здійснено її пробні запуски. Вироблено 300м3 щебеневої продукції різних фракцій. Тривають пуско-налагоджувальні роботи на асфальтобетонному заводі. Як запевнили представники фірми, вони мають бути завершені до 30 липня.

Також голова ознайомився з переліком робіт, що планується виконати в районі повороту до смт. Меджибіж (км 298+756). Оскільки проект передбачає зменшення радіусу повороту траси, проектом передбачено облаштування під’їздів та автобусних зупинок, а також переходу.

Як стало зрозуміло після спілкування з будівельниками, наразі ніяких об’єктивних перешкод для виконання робіт з ремонту М-12 немає.

Вадим Лозовий зауважив, що  роботи компанія “Xinjiang Communications” проводить занадто повільно  та акцентував увагу на необхідності підвищення темпів їх виконання. “У разі виникнення питань будемо оперативно їх вирішувати. А зараз не бачу причин для зволікань. Маю надію, що у наступний мій приїзд побачу, що роботи нарешті активізувалися,” – наголосив голова облдержадміністрації.