03.08.2018 — 11:08

Спільними зусиллями протидіємо торгівлі людьми

Хмельницькою обласною службою зайнятості постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, зокрема безробітних громадян, з метою попередження торгівлі людьми та орієнтації на легальну зайнятість. При необхідності, клієнтам надаються консультації, інформація про механізми діяльності злочинних формувань у сфері торгівлі людьми, шляхи  запобігання трудовому рабству, поради та застереження при виїзді за кордон. Клієнти відвідують семінари, на яких розглядаються проблеми нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми.

Так, протягом січня-липня 2018 року  Хмельницькою обласною службою зайнятості проведено 355 семінарів «Легальна зайнятість» для 6428 безробітних, 62 семінари «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці», якими охоплено 1112 безробітних.  Також, проведено 24 семінари «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці» для  536 учнів ЗОШ, ПТНЗ та студентів ВНЗ.

В центрах зайнятості забезпечено вільний доступ відвідувачів та умови для самостійної роботи з інформаційними та нормативними матеріалами з питань запобігання торгівлі людьми; роз’ясненнями щодо оформлення документів для виїзду за кордон; листівками та рекомендаціями щодо особливостей і ризиків перебування та працевлаштування за кордоном; інформацією про перелік суб’єктів підприємницької діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які мають відповідну ліцензію Мінсоцполітики; переліком та контактами громадських організацій, які опікуються питаннями запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та трудової експлуатації.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Хмельницька обласна служба зайнятості спільно з соціальними партнерами здійснила  низку заходів щоб привернути увагу громадськості до одного з найбільших масових порушень прав і свобод людини.

В рамках Всеукраїнської інформаційної компанії були проведені акції «Лабіринт можливостей», семінари, тренінги, спрямовані на роз’яснення та запобігання негативних явищ торгівлі людьми. Проведення даних заходів сприяло підвищення обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми та ризиків нелегального працевлаштування, в тому числі за кордоном

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ