08.08.2018 — 09:24

Відшкодування втрат на суму майже 15 млн. грн. забезпечили державні аудитори Хмельниччини протягом семи місяців поточного року

За результатами проведених фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області ревізій впродовж січня-липня поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 17,3 млн гривень.

Завдяки проведеній аудиторами роботі забезпечено відшкодування втрат на суму 14,7 млн грн, зокрема, порушники фінансової дисципліни повернули до бюджетів усіх рівнів 2,2 млн гривень.

Проведеними державними фінансовими аудитами встановлено, що неефективні управлінські дії і ризикові операції призвели до упущених вигод (неотриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на суму 56,4 млн грн, також виявлено порушень законодавства, наслідком яких стали втрати фінансових і матеріальних ресурсів на суму 0,6 млн гривень. За їх результатами надано 62 пропозиції, 22 з них виконано об’єктами контролю. Крім того, усунуто порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 0,3 млн гривень.

До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано 22 фінансові санкції у вигляді  попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

За порушення законодавства 24 посадових особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 13 – до дисциплінарної та матеріальної (в т. ч. із займаних посад звільнено 3 особи).

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано інформацію про виявлену фінансову операцію, що підлягає фінансовому моніторингу, на суму 1,6 млн грн.

Матеріали 18 ревізій та 4 аудиторських звіти передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами їхнього розгляду розпочато 7 досудових розслідувань, вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та складено 2 адмінпротоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Крім того, інформуємо про функціонування „телефону довіри”: громадяни можуть повідомляти про відомі їм випадки зловживань і фінансових порушень при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна за номерами (0382) 76-57-56 – Управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області, (032) 255-41-88 – Західний офіс Держаудитслужби, (044) 425-38-18 – Державна аудиторська служба України.

Про вчинки працівників управління, які мають ознаки корупційних дій можна повідомляти за номерами (0382) 658122 та (032) 260-31-70.

 

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області