08.08.2018 — 16:26

Маємо чемпіонів у парній гонці та гонці критеріум

Дванадцять дівчат та вісім хлопців відрядили до Первомайська спортивні організації області для участі у двох чемпіонатах України та всеукраїнських змагання серед спортсменів 2002-2003, 2004-2005 рр.н. Всього за медалі боролися 104 учасника.

Насамперед провели чемпіонат у парній гонці.  З представників області без нагород у цьому виді залишились лише старші юнаки, в інших групах маємо наступні здобутки. Дарина Нагуляк та Анастасія Плоцідим стали єдиною парою серед дівчат 2002-2003 рр.н., які проїхали дистанцію гонки у 25 км менше ніж за 40 хвилин. Відповідно, здобули золоті медалі. Наступний час показала пара з Донеччини. Бронзові нагороди завоювали також хмельничанки Наталія Свистунова та Юлія Калинюк. Молодші юнаки Давид Звірановський та Олександр Кришталь доповнили здобутки збірної області срібними медалями. Наші молодші дівчата, як і старші, завоювали два види медалей. Золото у парі з харківською спортсменкою має Черватюк Катерина, і дві бронзи у Ганжук Кристини та Сафронюк Наталії.

Чемпіонат у гонці критеріум у цих вікових групах складався з трьох турів. У першому, що проходив ще на початку липня у Харкові, наші спортсмени участі не брати. Першим для них став тур у Хмельницькому. Юлія Калинюк тоді була першою, Анастасія Плоцідим – другою серед дівчат, Давид Звірановський – другим серед молодших юнаків, а Наталія Сафронюк – третьою серед молодших дівчат. Цієї суботи відбулась вже заключна частина. Активно провівши гонку, першою стала інша хмельничанка Дарина Нагуляк, Юлія була другою, а Анастасія Плоцідим – четвертою. Такий результат дозволив Юлії Калинюк стати найкращою за сумою всіх турів та завоювати золоту медаль чемпіонату України у гонці критеріум серед дівчат 2002-2003 років народження. Дарина – четверта, Анастасія – п’ята. Сьоме місце Давида Звірановського у Первомайську все ж втримало його на п’єдесталі. Давид – бронзовий призер чемпіонату України серед молодших юнаків. У підсумку змагань серед молодших дівчат бронзовою призеркою чемпіонату України стала наша Наталія Сафронюк.

В останній день провели всеукраїнські змагання у груповій гонці “Меморіал Заслуженого тренера України Тофана В.В.” Найвище місце юнаків – тринадцяте. Дівчата проїхали значно краще. Перше місце посіла Анастасія Плоцідим, ще четверо наших спортсменок посіли місця з п’ятого по восьме.  Близьким до п’єдесталу був Кришталь Олександр – четверте місце. Наталія Сафронюк посіла третє місце серед молодших дівчат, шосте та сьоме місце також за хмельничанками.

Вітаємо чемпіонів та призерів!