19.04.2016 — 10:57

Виховання патріота через мистецтво

DSC03178Важливість патріотичного виховання дітей та молоді на даному етапі життя нашої країни важко переоцінити. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань необхідні нам зараз не лише для піднесення національної гідності, але й для використання кращих традицій українців у практиці виховання підростаючого покоління.

Національно-культурному вихованню дітей особливу увагу приділяє педагогічний колектив Ізяславського дитячого ясла-садка № 1. У своїй роботі вони постійно ведуть пошук нових шляхів для залучення вихованців до вивчення культурної спадщини свого народу. Саме з цією метою колектив активно співпрацює з усіма соціально-культурними осередками м.Ізяслава, бере активну участь у заходах, які збагачують духовне життя та соціальний досвід вихованців. На початку квітня діти відвідали концертну програму «Юні таланти Ізяславщини», яку підготували саме для дітей дошкільних закладів м.Ізяслава педагоги та вихованці Ізяславської дитячої школи мистецтв. Дошкільнята були в захваті від виступів юних артистів, і з великим задоволенням познайомились із класичними та народними творами.DSC03194

А нещодавно педагоги Ізяславської школи мистецтв були запрошені у гості до Ізяславського ясла-садка № 1, де за їх участі вихователь старшої групи № 3 М.Маліновська та практичний психолог закладу Н.Батюк провели відкритий психолого-педагогічний захід «Диво, створене власноруч». Гості організували для дітей і вихователів закладу виставку художніх та скульптурних робіт. Педагог школи мистецтв О.Жук провела цікаву та змістовну лекцію з історії мистецтва, майстриня з кераміки, психолог ясла-садка № 1 Н.Батюк, провела майстер-клас з ліплення анімалістичної іграшки з глини. Діти та педагоги отримали чудову можливість поринути у дивосвіт народної української культури, долучитись до створення дитячої іграшки засобами нашого прадавнього мистецтва – гончарства.

Даний захід не лише порадував вихованців садочка, а й був дуже корисним для вихователів закладу, оскільки знання різноманітних фольклорних та мистецьких форм є одним з важливих елементів у формуванні готовності вихователів до виховання дітей на засадах етнопедагогіки.

За матеріалами Ізяславського ясла-садка № 1