08.08.2018 — 18:10

В. Лозовий: Хмельниччина отримала більше 14 млн. грн. на розвиток мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків

Сьогодні під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе відбулася відео-нарада в режимі on-line. Учасники селектору обговорили питання розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків, підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості та інші актуальні питання впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку. Від Хмельниччини участь у селекторі взяли голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко та керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Учасниками наради було наголошено, що пріоритетними напрямками використання субвенції є спрямування коштів, насамперед, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання (наближених до сімейних).

Що стосується розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий проінформував, що на 2018 рік Хмельниччина отримала відповідну субвенцію у розмірі 14,8 млн. грн., з них наразі освоєно 7,5 млн. грн. на зазначені цілі. Так, обласною комісією розподілено кошти на один будинок сімейного типу, 12 квартир і 4 будинки для 21 дитини сироти, в тому числі для однієї особи з числа дітей сиріт інваліда І групи.

На селекторі також розглянули й питання щодо розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості, а саме будівництва нових амбулаторій. Хмельницькій області були враховані кошти відповідної субвенції у загальній сумі 213 280 тис. гривень.

Так, відповідно до формування спроможної мережі первинної медичної допомоги, з урахуванням специфіки області передбачено побудувати 27 нових амбулаторій (10 нових амбулаторій та 17 будівель для діючих амбулаторій). Середня вартість будівництва амбулаторії – 6,7 млн.грн.

Наказом Мінрегіону затверджено перелік проектів та заходів, що фінансуються у 2018 році за рахунок субвенції на загальну суму 164,86 млн.грн. На залишкову суму 48,38 млн.грн. буде можливість придбати автомобілі, медичне та комп’ютерне обладнання для амбулаторій.

Відповідно до умов, проекти, що реалізуються за рахунок субвенції, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 10% їх вартості, за винятком проектів, які передбачають здійснення заходів, пов’язаних із забезпеченням службовим транспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я що працюють у сільській місцевості.