19.04.2016 — 11:55

У Хмельницькому районі визначили кращих читачів

бібл2Щороку на Хмельниччині проводиться конкурс “Найкращий читач Хмельниччини”, в якому беруть участь найактивніші читачі – учні 6-7 класів. Конкурс проводиться з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращих зразків української та світової літератури, а також має на меті привернути увагу громадськості, діячів державних установ, меценатів та всіх небайдужих.

Один з етапів конкурсу пройшов у Хмельницькому районі. Члени журі Зоя Філіпенко, директор Хмельницької центральної районної бібліотеки (голова журі), Алла Пастух, бібліотекар Ставчинецької сільської бібліотеки, Олена Слизькоуха, голова районної профспілки працівників культури, оцінювали найкращу презентацію книги. Діти представляли себе, свої уподобання, свій читацький щоденник та свою улюблену книгу. Відбір найкращих читачів здійснювався за вміння стисло, послідовно, аргументовано висловлювати власну думку про прочитане та вміння передати атмосферу та настрій книги; за вміння вживати відповідні цитати з тексту, а також за артистизм, креативність та творчий підхід до підготовки виступу.
Усна вікторина на тему літературознавства показала загальний рівень ерудованості конкурсантів. Практично на всі запитання вони відповідали вірно. бібл3

Переможцями стали:
– серед учнів-читачів 6-х класів:
І місце – Сорохманюк Вікторія, читачка Гвардійської сільської бібліотеки для дітей
ІІ місце – Корчинська Надія, читачка Олешинецької сільської бібліотеки
ІІІ місце – Трохимчук Діана, читачка Лісовогринівецької сільської бібліотеки
– серед учнів-читачів 7-х класів:
І місце – Деліта Мирослава, читачка Хмельницької районної бібліотеки для дітей
ІІ місце – Дерепа Анастасія, читачка Гвардійської сільської бібліотеки для дітейбібл1
ІІІ місце – Муляр Анастасія, читачка Немиченецької сільської бібліотеки

В рамках проведення Року англійської мови діти також презентували книги мовою оригіналу. Журі відзначило учасницю Бондар Альбіну – читачку Мацьковецької сільської бібліотеки.

Всі учасники отримали подяки «Найкращий читач Хмельниччини – 2016», а переможців нагородили дипломами та книгами. Лауреати конкурсу продовжать боротьбу в наступному етапі конкурсу в місті Хмельницькому. Бажаємо їм успіхів!

За матеріалами Хмельницької центральної районної бібліотеки