10.08.2018 — 17:30

В. Лозовий: Обласна влада робить все для відновлення роботи аеропорту

Під час робочого візиту до Хмельницької області в.о. голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський спільно з головою облдержадміністрації Вадимом Лозовим, першим заступником голови обласної ради Неонілою Андрійчук та начальником управління Укртрансбезпеки а області Віталієм Дзюбою  відвідали КП «Аеропорт Хмельницький», де директор підприємства Валерій Сорока розповів про обсяг робіт, здійснений за час його призначення, та окреслив  найближчі плани роботи підприємства.

Директор КП «Аеропорт Хмельницький» відмітив, що сьогодні готується необхідний пакет документів для проходження сертифікації для малої авіації та висловив сподівання, що восени будуть отримані  відповідні дозволи, які дадуть змогу запустити малу авіацію до кінця року. Валерій Ростиславович додав, що наразі розглядається питання щодо відкриття школи авіапілотів на базі Хмельницького аеропорту.

Також в планах аеропорту надання додаткових послуг, зокрема, організація майданчика для  відстою вантажівок, де додатково водій матиме можливість відпочити, похарчуватися, а при необхідності, здійснити ремонт свого автотранспорту. Крім того,  до переліку послуг хочуть включити можливість отримання дозволів на здійснення вантажного перевезення.

В.о. голови Укртрансбезпеки висловив своє захоплення професіоналізмом, високою самовіддачею  та ентузіазмом керівника КП «Аеропорт Хмельницький»: «Відчувається бажання та позитивний настрій керівництва області та безпосередньо керівника підприємства щодо відновлення даного аеропорту. Схвалюю пропозицію директора щодо дислокації вантажних перевізників на території аеропорту, де вони зможуть під пильною охороною не турбуватися про свій транспортний засіб, відпочити, що вкрай важливо для їх роботи».

Також посадовець висловив пропозицію щодо створення окремого пункту видачі дозволів з метою використання інфраструктури, яка тут наявна.

В свою чергу, голова адміністрації Вадим Лозовий зазначив, що КП «Аеропорт Хмельницький» наразі долає важливі кроки. За словами очільника області, аеропорт занепадав багато років, тому незважаючи на те, що вже багато чого зроблено, в майбутньому перед керівництвом аеропорту та обласною владою все ще стоїть багато невирішених питань.

«Обласна влада робить все для відновлення роботи аеропорту. Ми сьогодні намагаємося вивести підприємство на рівень самоокупності. Розміщення та локація аеропорту вже дає йому право  на існування. Тому висловлюю сподівання, що найближчим часом КП «Аеропорт Хмельницький прийматиме перших пасажирів», – підсумував голова адміністрації.

Також в.о. голови Укртрансбезпеки зустрівся з перевізниками області та ознайомився з роботою ГВК, що розміщений на автодорозі М-12.