13.08.2018 — 14:51

Обласні заходи до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

Хмельницька обласна бібліотека для дітей імені Т.Г. Шевченка

 

23.08    10.00 Презентація книжкової виставки “З Днем народження, країно!”.
23.08    11.30 Інтернет-мандри “Україна унікальна, Україна надзвичайна”.
23.08    11.00 Патріотична акція “Я люблю Україну.
24.08    12.00 Вулична акція “Моя єдина Україна

Хмельницький обласний художній музей

 

Локації,  присвячені  постаті культової мисткині України, народної художниці, представниці «наївного мистецтва», лауреатки Національної премії України ім.. Т.Г.Шевченка Марії Приймаченко
16 серпня      16.00 вернісаж робіт художниці під назвою «Диво звірі Марії Приймаченко»
24 серпня    впродовж дня репродукції представлених на виставці художніх творів експонуватимуться на Майдані Незалежності. Одна з найвідоміших робіт  Приймаченко – «Видра  рукавиці наділа на лапи і не бачить, що весна; сонечко світить, все оживає, а вона нічого  не понімає» у формі фото-зони дозволить всіх охочим гостям свята стати «обличчям» різнобарвного  полотна художниці. Долучитись до створення власного полотна,  надихаючись творчістю художниці-мрійниці Приймаченко,  усі охочі зможуть під час «художньої майстерні»  з розмальовування копій полотен мисткині (розмір полотна розмальовки – 160см.*120 см). Також подолянам буде запропоновано майстер-клас з виготовлення власної листівки, використовуючи тематичні печатки. Наймолодші гості свята зможуть прикрасити свої обличчя зображеннями героїв дивосвітів Марії Приймаченко. Буде представлена друкована та сувенірна продукція.

Ще одна романтична робота українського художника-монументаліста Петра Гончара «Аби серце з тобою» буде доступна для фотографування на алеї фото-зон

24 серпня     10.00-18.00 мистецька акція «На гостину до музею».

 

ОУНБ

 

16.08. 12.00 Презентація літературно-художнього видання  Валентина Говоруна «Барви українського слова»
20.08. 10.00 Історико-патріотичні читання «Хай буде щасливим твій вільний народ, прекрасна моя Україно».

Презентація книжково-ілюстративної виставки «Ти будеш жити, Україно, країна щастя і добра!.

2121.08. 12.00 Бібліоквіз (опитування)«Історія незалежної України» у літньому читальному залі «Сквер літературного читання» в міському сквері  ім. Т.Г. Шевченка.
21-23.08

9.00-18.00

Ретро виставка «Україна: 27 раритетів історичного поступу» із фондів цінних і рідкісних видань Хмельницької  ОУНБ
22.08

9.00-12.00

Презентація книжково-ілюстративної виставки «Хмельниччина в літописі незалежної України» в рамках обласного фестивалю хорів ветеранів війни та праці у Хмельницькій обласній філармонії
22.08.10.00 Презентація книжкової виставки «Величний символ моєї Держави» До Дня державного прапора України.
23.08.11.00 Зустріч з юристом «Я маю право знати свої права» у літньому читальному залі «Сквер літературного читання» в міському сквері  ім. Т.Г. Шевченка

ДІКЗ «Межибіж»

 

з 22.08.2018 р. Тематична фотодокументальна виставка “Українська революція в особистостях. Євген Коновалець. Андрій Мельник”, до 27-ї річниці Незалежності України
24-26.08.2018 р. Етно-мото-фестиваль та лицарський турнір “Wer Wolf 2018 – Лицарі ХХІ століття”

Обласний літературно-меморіальний музей імені М.Островського

 

17-18.08. 2018р VII Всеукраїнська школа майстерності «Наодинці з Україною» для творчих людей з особливими потребами

Обласна бібліотека для юнацтва

 

22.08.14.00 «Молодь змінює Україну» медіа-подорож про здобутки та подвиги молодих українців
23.08. 15.00 Дебатний турнір молодих громадських активістів  спільно з громадською організацією «Молодь за краще майбутнє»
23.08 впродовж дня Книжкова виставка «Прапор країни – це честь України»
24.08 Фотовиставка «Ми йшли до тебе, Незалежність!»

Фотозона «Українки – найчарівніші у світі».

Обласна фірма «Кіновідеопрокат»

 

24.08.2018         12.00 Обласною фірмою «Кіновідеопрокат» буде безкоштовно продемонстровано фільм «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва

 1. До дня Державного Прапора України та Дня незалежності України за сприяння обласної адміністрації експедиція «Дністер»-2018 «За здоровий спосіб життя»

22 серпня м. Хмельницький – село Колодіївка (Бакотська затока) с. Колодіївка – дитячий табір
23 серпня Бакотська затока – с. Стара Ушиця – водний перехід
24 серпня с. Стара Ушиця – м. Хмельницький (автопереїзд)
24 серпня До Дня Незалежності України о 12 годині на сцені, на Майдані незалежності відбудеться презентація проекту «Нація».

Суть проекту – показати широкому загалу історію, всю красу та велич українського автентичного святкового жіночого вбрання  кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Приватна колекція Ксенії Малюкової, яка буде вперше продемонстрована на день Незалежності України.

23 серпня Традиційно в обласній філармонії відбудеться 10 ювілейний в цьому році фестиваль ветеранських хорів «Тобі, Україно, пісенний наш скарб».

З’їдуться хори з усієї Хмельницької області, а також приймуть участь колективи міста Хмельницького. Початок об 11.00 годині

24 серпня          

Вперше започаткований у цьому році фестиваль-конкурс «Грай музико моя» імені М.Мозгового о 14.00 годині на Майдані Незалежності відбудеться великий гала-концерт з врученням призів.

18-19 травня 2018 року у приміщенні телеканалу «Поділля-Центр» відбувся відбірковий етап Відкритого фестивалю-конкурсу естрадної пісні ім.Миколи Мозгового, організаторами якого стали управління культури, національностей, релігій та туризму обласної державної адміністрації, Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва, Хмельницька обласна філармонія. У конкурсних прослуховуваннях свою майстерність продемонстрували 45 молодих виконавців у трьох вікових категоріях (10-13 років, 14-17 років, 18+).

Відкритий фестиваль-конкурс естрадної пісні імені Миколи Мозгового «Грай, музико моя!» є даниною пам’яті та визнанням цінності творчого доробку композитора, поета, музиканта і співака, народного артиста України Миколи Мозгового, який народився у с.Сарнів Волочиського району. Мета творчого заходу – вшанування пісенної спадщини Маестро, популяризація його творчості, підвищення виконавської майстерності молодих виконавців.

24 серпня

На Майдані Незалежності гості та жителі міста Хмельницького зустрінуть 2-х метрових ходулістів в українських костюмах, 2-х метрові мотанки обласного лялькового театру, своєю творчістю нас порадують «живі скульптури», майстри народної творчості Хмельницької області з майстер-класами, чудовий настрій даруватимуть оркестри міста та області, масовим рухливим і цікавим пройде майстер-клас по хореографії, який закінчиться жовто-блакитним флешмобом.

Свою майстерність даруватиме Журбицький Володимир Анатолійович – майстер різьби по дереву. Дерево в цей день, 24 серпня – оживе.

Бойовий гопак, стріт баскетбол, “Самсон-право”, міні-футбол, велосипедисти, борці, важкоатлети 30 хвилин на Майдані з показовими виступами.

Від вулиці Кам’янецької до Володимирської буде представлена продукція власного виробництва – мед, морозиво, ковбасні вироби, солодка вода, тощо.

Вперше буде започатковано фото-зона, біля 18 різноманітних банерів, де зможуть сфотографуватися всі бажаючі.

Планується дитячий майданчик з лабіринтами, батутами і гірками, зі сторони вул. Володимирської.

По вулиці Гагаріна від міської ради до готелю «Центральний» розташовується виставка Головного управління Національної поліції в області, Головного управління Державної Служби з надзвичайних ситуацій в області – машини, спецтехніка, одяг, озброєння.

Ближче до управління освіти буде розташована велика прикрашена українськими рушниками сцена. Приходьте, буде цікаво.

Давайте разом відсвяткуємо Незалежність України!