19.04.2016 — 16:00

Відбулася виставка-конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край!»

22Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді за підтримки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації проведено обласну заочну виставку-конкурс декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край!». У конкурсі взяли участь близько 700 вихованців гуртків загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з районів та міст області.

На експозицію виставки були представлені творчі роботи з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва в техніках: художнє плетіння, ткацтво, художня 33вишивка, художнє різьблення по дереву, вироби з природних матеріалів, вироби з соломки, витинанка, паперопластика та оригамі, гончарство та художня кераміка, в’язання спицями та гачком, бісероплетіння, декоративний розпис, народний живопис, графіка, батик, живопис тощо. Вироби дітей пронизані патріотизмом та щирою любов’ю до України, про що свідчить тематика творів: «Надія не вмирає», «Хто до нас з мечем прийде…», «Біль і смуток України», «Україна вистоїть», «Символи України», «Квіти надії», «Що робить мене 66українцем», «Лелека в гніздечку – мир на землі», «Ми за мир», «Вони у нашій пам’яті живі», «Україна житиме» та інші.

Журі відзначило високий рівень виконавської майстерності, якісну підготовку робіт вихованців гуртків. Кращі твори юних хмельничан будуть представлені на Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край!», яка відбудеться у м. Києві в Українському державному центрі позашкільної освіти.

77 44

5511