19.04.2016 — 16:52

Обговорено порядок використання об’єктів інтелектуальної власності

IMG_20160419_102416Сьогодні відбувся семінар з питань порядку використання об’єктів інтелектуальної власності в Україні та правової відповідальності за порушення авторського та суміжного права. Даний семінар організовано облдержадміністрацією спільно з приватною організацією “Українська ліга авторських і суміжних прав”.

Питання захисту прав інтелектуальної власності є надзвичайно важливим та актуальним, зокрема у контексті інтеграції України до Європейського Союзу. Сьогодні як на рівні держави так і на рівні нашої області ставляться завдання активізації процесів захисту інтелектуальної власності.

Про основну проблематику питань, порушених під час проведення семінару, інформували представники Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки національної поліції України, Головного територіального управління юстиції в області, приватної організації “Українська ліга авторських та суміжних прав”.

У контексті тематики семінару акцентували увагу присутніх на важливості охорони та захисту прав інтелектуальної власності в залученні інвестицій та побудові економіки. Інвестиційна привабливість як країни в цілому, так і окремих регіонів тісно пов’язана з належними та ефективними механізмами захисту права інтелектуальної власності. Інвестор будь-якої країни розпочинаючи діяльність в Україні повинен бути впевненим, що його інвестиції в об’єкти права інтелектуальної власності будуть захищені належним чином.

Присутні на семінарі керівники (власники) суб’єктів господарювання, які у своїй діяльності використовують музичні твори та фонограми (представники кафе, барів, ресторанів, нічних клубів, торговельних центрів, готелів) та представники органів державної влади і місцевого самоврядування активно долучалися до обговорення питань програми семінару, який є одним з системних заходів облдержадміністрації у напрямку реалізації в області міжнародних стандартів у сфері захисту прав інтелектуальної власності.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації