22.08.2018 — 11:23

На Ізяславщині розпочали роботу перші сімейні молочні ферми

Днями у селах Топори (Топорівська сільська рада) па Покощівка (Михнівська сільська рада)  розпочали роботу перші сімейні молочні ферми.

«Проект «Молочна сімейна ферма» організовано компанією «УкрМілкІнвест» та кластером «Натуральне молоко» за прикладом реалізованого у Львівській області, спільного проекту Львівської аграрної дорадчої служби та Уряду Канади.

«Переконані, що дана ідея є успішною, і зробимо все можливе, щоб вона була реалізована якнайкраще і в Ізяславському районі, як це вже робиться на території Рівненської області, де власне і розпочалася реалізація цього проекту», ― зазначив представник ТОВ «УкрМілкІнвест» Сергій Чернієнко під час зустрічей  з представниками громад сіл Білогородка та Христівка Ізяславського району.

Для функціонування сімейної молочної ферми ініціаторами проекту інвестуються кошти у будівництво/реконструкцію корівників, придбання сучасного обладнання: доїльний апарат світового лідера обладнання для молочного тваринництва, холодильник об’ємом 700 літрів (це дозволить збирати молоко також з господарств інших селян). Все обладнання, а також оснащення спеціальними килимками-підстилками для худоби, освітлювальними лампами, поїлками та вентиляторами, власники перших в Ізяславському районі  сімейних молочних ферм в селах Топри та Покощівка  допомогло придбати ТзОВ «УкрМілкІнвест».

Власники ферми скористалася ще однією можливістю, яку надають інвестори для сімейних молочних ферм: до  власних корів вона взяли у них племінних корів.

Як запевнив керівник дорадчої служби Хмельниччини Олександр Березюк, ініціатори проекту надали сімейній фермі дуже високопродуктивне поголів’я худоби, яке має статус племінного репродуктора.

За умовами реалізації проекту сімейних молочних ферм, ТзОВ «Укрмілкінвест» гарантує своїм партнерам збут молока на більш вигідних умовах, аніж зараз отримують селяни від молокозаводів, якщо будуть дотримані параметри якості молока.

У планах авторів проекту відкрити ще декілька сімейних молочних ферм на Ізяславщині.

«Сімейні молочні ферми  –  це головний уклад ведення молочного бізнесу у всіх аграрних країнах світу. Це дозволить забезпечити Україну якісними продуктами харчування та дозволить кожній родині в селі жити заможно. Розвиток мережі  сімейних молочних ферм  дозволяє не лише створити робочі місця, але й розвивати виробництво продукції з вищою доданою вартістю», – наголосив в ході зустрічей із жителями сіл Білогородка та Христівка  начальник відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації Володимир Ткачук.

За матеріалами відділу агропромислового розвитку Ізяславської районної державної адміністрації