22.08.2018 — 12:12

У січні-липні 2018 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися  25 тис. безробітних громадян

«У базі даних обласної служби зайнятості налічувалося понад 20 тис. вакансій. Майже 80% вакансій припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші», – наголосив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

З початку року понад 4 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках. Завдяки співпраці з роботодавцями та за сприяння служби зайнятості 64,3% вакансій було укомплектовано. Кількість працевлаштованих осіб становила  14,4 тис. осіб, в тому числі 8,5 тис. зареєстрованих безробітних. Крім того понад 3 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. За направленням центрів зайнятості області 3,2 тис. безробітних осіб проходили професійне навчання.

Станом на 1 серпня 2018 року актуальними були 2,7 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 4 безробітних, а кількість зареєстрованих безробітних становила 10,2 тис.осіб.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ